Řidiči byla osudná kombinace rozlité omáčky a vypitého alkoholu

Česká Lípa - Až na lavici obžalovaných přivede třiatřicetiletého motoristu obyčejná omáčka, která by měla být za běžných okolností naprosto neškodná. Řidiče vozu Honda Civic připraví také o řidičský průkaz. Na tak velké mrzutosti by ovšem omáčka sama o sobě nestačila. Pro motoristu byla osudná její kombinace s nestřídmým pitím alkoholu.

„Řidič jel v úterý po Mariánské ulici a vezl vedle sebe nádobu s omáčkou. Vytekla mu však na sedadlo. Podíval se tam, přestal sledovat, co se děje na silnici, a narazil do zaparkovaného taxíku,“ řekl dnes policejní mluvčí Milan Bradáč.
   
Přivolaní policisté zjistili v dechu řidiče řidiče 1,66 promile alkoholu, což odpovídá zhruba šesti naráz vypitým pivům. Podnapilý řidič projížděl s omáčkou na sedadle historickým středem města ve 14:30, tedy v odpolední dopravní špičce, poznamenal Bradáč.
   
Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí motoristovi až tři roky vězení. Viník havárie s více než 0,3 promile v těle přijde podle zákona o řidičský průkaz na jeden až dva roky. Při nehodě v Mariánské ulici nebyl nikdo zraněn. Škoda na obou autech přesáhla 50.000 korun.