Po cyklostezce ve Šternberku jezdí motorky

Šternberk - S neukázněnými řidiči motocyklů a skútrů se potýkají ve Šternberku. Dva kilometry dlouhá stezka ze Šternberka do Štarnova je vyhrazena pro cyklisty, chodce a bruslaře. Někteří řidiči motocyklů si tudy ale zkracují cestu. Ohrožují tak všechny, pro které je stezka vyhrazena.

Na procházku po stezce chodí maminky s kočárky a s malými dětmi. Je také jediným ideálním místem v okolí, kde mohou lidé jezdit na kolečkových bruslích. „Zjistili jsme, že na té cyklostezce je smíšený provoz. Bohužel se nám tam občas objevují i jezdci na motocyklech,“ konstatuje starosta města Šternberk Jaromír Sedlák (ODS).

Na služebnu Šternberské Městské policie přišla fotografie motocyklu na stezce a stěžovali si i někteří občané. Strážníci tedy začali u stezky hlídkovat. „Dva měsíce zpátky byla na Štarnovském kopci havárie. A bohužel nejen teda motocyklisté, i některá auta si to tamtudy zkracovala,“ říká Sedlák.

Město chce na začátku stezky nainstalovat zábranu, které bude ve vjezdu bránit dvoustopým vozidlům. Jenže jednostopým vozidlům žádná závora bránit nemůže. Na stezku by se pak nedostali ani cyklisté, a tak nezbývá Městské policii než posilovat náhodné hlídky.

Pokuta za neoprávněný vjezd na cyklostezku může dosáhnout až jeden tisíc korun. Šternberští strážníci zatím pokutu udělili jednomu motocyklistovi.