O víkendu se prudce ochladí. Z osmnácti stupňů teploty klesnou pod deset

V Česku v sobotu teploty vystoupají až k osmnácti stupňům Celsia, v neděli se ochladí a teploty spadnou pod deset stupňů. Objeví se také přeháňky, mohou být i sněhové, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Meteorologové ve čtvrtek očekávají maximální teploty mezi dvanácti a šestnácti stupni Celsia, v Čechách se rtuť teploměru ojediněle dostane až k sedmnácti stupňům. Na obloze bude už více oblačnosti a odpoledne dorazí od západu do Čech místy přeháňky, není vyloučená ani bouřka. Na Moravě a ve Slezsku by se srážky mohly objevit až večer, podle meteorologů budou ale spíše ojedinělé. V pátek bude pršet jen výjimečně a teploty budou podobné jako ve čtvrtek.

„V sobotu bude přes naše území k východu postupovat zvlněná studená fronta. Za ní k nám od severozápadu začne po zadní straně tlakové níže nad jižní Skandinávií proudit studený vzduch,“ uvedl ČHMÚ.

Studio 6: Předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Nejvyšší denní teploty se v sobotu budou pohybovat mezi čtrnácti až osmnácti stupni Celsia, na západě kolem třinácti stupňů. Zpočátku bude polojasno až oblačno, odpoledne a večer se od západu začne zatahovat a občas se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. V Čechách může v místech nad 700 metrů nad mořem i sněžit.

V neděli očekávají meteorologové srážky smíšené nebo sněhové už v polohách nad 600 metrů nad mořem. Maximální teploty přes den se dostanou na šest až deset stupňů Celsia, nejnižší noční by měly zůstat nad nulou.