Ve Zdislavicích vypustili uzdravenou poštolku do přírody

Prvňáčci ze Základní školy ve Zdislavicích si zvykají na nový režim a nové povinnosti školáků. Nelehké první týdny si zpestřili zajímavou akcí. Účastnili se vypouštění uzdravené poštolky zpět do přírody.

7. září 2012 do Zdislavic přijela vedoucí Záchranné stanice pro živočichy vlašimské organizace Českého svazu ochránců přírody Michala Musilová a přivezla s sebou uzdravenou samičku poštolky, kterou bylo potřeba vypustit zpět do volné přírody. Nejprve si s dětmi povídala o práci záchranných stanic, o tom, jak se mají děti chovat, najdou-li v přírodě poraněné zvíře. Pozorně poslouchali nejen prvňáčci se svojí paní učitelkou Dagmar Vodolánovou, ale i ředitelka školy a starosta Městyse Zdislavice Pavel Bouček, který se celé akce rovněž zúčastnil.

Děti si směly s maximální opatrností poštolku pohladit, dobře si ji prohlédly a pak už se vše připravilo na tak důležitou chvíli pro poštolku – její vypuštění. Ptáka si od paní vedoucí opatrně převzal pan starosta, obrátil se tak, aby poštolka dobře vylétla, otevřel dlaně a frrrrr – šťastný a volný pták zmizel na obzoru. Děti mu zamávaly, popřály šťastný let a plny dojmů se vracely do školy.

Irena Králová, ředitelka školy, Zdislavice