Třinec jde do třetího semifinále kompletní, Zlín trápí marodka

Třinec/Zlín - Za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy se moravské semifinále play-off hokejové extraligy mezi Zlínem a Třincem přesouvá na led Ocelářů, kteří věří, že se v domácím prostředí přiblíží postupu do finále. Utkání Třinec-Zlín sledujte živě v rámci studia Buly-hokej živě od 16:45 na ČT sport a našem webu.

Třinec ve středu jednoznačně ovládl druhé semifinále na Zimním stadionu Luďka Čajky, když Slezany k výhře 6:2 nasměrovala čtyřgólová první třetina. Aktivně chtějí na Berany vyrukovat i před svými fanoušky.

„Poslední zápas pokračování série určitě ovlivní. My jsme to ve Zlíně měli celou sezonu zakleté a teď jsme prakticky poprvé vyhráli. Určitě nás to povzbudí. Ukázalo se, že jsme schopni dát více branek i tak výbornému defenzivnímu týmu, jako je Zlín,“ uvedl trenér Josef Turek.

Výhodou Třince je i skutečnost, že Turek má k dispozici kompletní tým. Do sestavy se po disciplinárním trestu může vrátit také obránce Vladimír Roth. To Zlín je na tom o hodně hůře. V posledním zápase se zranil Antonín Honejsek a nepravděpodobný je i start Petra Holíka. Problémy mají také Bedřich Köhler a Martin Hamrlík.

„Co se dá dělat. Bohužel nás marodka postihla v nejméně vhodný okamžik,“ uvedl trenér Rostislav Vlach na oficiálním webu Beranů. Zlín tak zřejmě bude hrát jen na tři útoky.

Vítěz základní části ale přesto věří, že ve Werk areně uspěje. „Série bude dlouhá. My se na další zápas připravíme a věřím, že se vrátíme do hry,“ podotkl Vlach. Nebojí se ani, že by se na týmu podepsal nevydařený úvod předešlého zápasu. „Vše špatné je na něco dobré. Doufám, že se z toho poučíme. Takový výpadek, že bychom prohráli tak výrazně první třetinu, jsme během sezony neměli. Je to ale play-off, každý zápas je jiný a já si myslím, že to bude v Třinci vypadat jinak,“ dodal Vlach.