Policisté se chystají na motorkáře

Olomouc – Policisté v olomouckém kraji se připravují na začátek jarní sezóny. V nejbližších dnech se přitom zaměří především na motorkáře. Zajímat je bude především technický stav strojů, kontrolovat ale budou i dodržování pravidel silničního provozu.

Policisté zároveň řidiče motocyklů varují, aby byli na cestách obezřetní i kvůli rozbitému povrchu vozovek, které silničáři po letošní zimě ještě nestihli opravit.  „Nejkritičtější jsou vždy první dny nové sezóny, protože nástrahy nečíhají na motorkáře jen v podobě rozbitých silnic a zbytku štěrku po zimní údržbě, ale i v samotných řidičích osobních vozidel,“ podotýká krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Řidiči aut si totiž podle něj během zimy zvykli na to, že motocykly, stejně jako cyklisty, nepotkávají.  

Loni zaznamenali policisté na území Olomouckého kraje 86 dopravních nehod řidičů motocyklů. Pětašedesát motocyklistů se zranilo lehce, jednadvacet těžce a dva svým zraněním na místě podlehli. První letošní nehodu už zaznamenali ve Zlínském kraji. V pátek se na silnici z Kunovic na Rajnochovice na Uherskohradišťsku střetl motocykl, autobus a osobní auto. Spolujezdec motorkáře utrpěl lehká zranění a byl převezen do nemocnice.