Ostravští policisté vyšetřují ozbrojenou loupež ve zlatnictví

Ostrava - Loupež za milion korun teď vyšetřují policisté v Ostravě. Maskovaní lupiči přepadli zlatnictví a odnesli si šperky a hotovost. Z místa ujeli autem. Policie nyní hledá svědky.

Pondělí, půl páté odpoledne. Do zlatnictví Achát v Ostravě–Mariánských Horách vcházejí dva muži s jediným úmyslem – loupit. Muž a žena, kteří v té době v prodejně obsluhovali, se jim jen těžko mohli ubránit. Maskovaní lupiči ohrožovali prodavače zbraní, pravděpodobně pistolí. „Pachatelé pod pohrůžkou zbraně donutili obsluhující personál k vydání různých šperků a také hotovosti, celková cena se předběžně vyšplhala na téměř milion korun. Ke zranění obsluhujícího personálu naštěstí při přepadení nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Komplicové lupičů byli připraveni nedaleko – v Bendlově ulici. S ukradenými šperky a penězi pak ujížděli Slévárenskou ulicí.

Reportáž Evy Klucho (zdroj: ČT24)

„Zřejmě na ně čekali jeden nebo dva komplici, společně nasedli do vozidla, jednalo se o vozidlo Škoda Octavia stříbrné nebo šedé barvy, odjeli neznámo kam,“ prozradila policejní mluvčí Soňa Štětínská. Policie teď hledá svědky, kteří viděli auto zaparkované nedaleko prodejny, ale i mladý pár s ročním miminkem, který v obchodě chvíli před loupeží nakupoval. Kriminalisty mohou kontaktovat na lince 158.