Na Novojičínsku řádí zloději pohonných hmot

Nový Jičín - Majitele osobních aut na Novojičínsku trápí zloději pohonných hmot. Provrtávají nádrže vozů a odčerpávají z nich benzín či naftu. Policisté takových případů řeší desítky a uvádí, že celková škoda sahá až ke sto tisícům korun.

Pavol Šesták odjížděl z domu v šest ráno, jako každý den. Že je s jeho autem něco v nepořádku, zjistil, až na konci cesty do práce, kdy za sebou uviděl mastnou stopu. „Jsem to heverem zvednul a myslel si, že mi prasklo palivové potrubí, kouknu a tam normálně vyvrtaná díra,“ popisuje. A není sám. V posledních třech měsících řeší policie na Novojičínsku řadu takových případů. Zloději pohonných hmot řádí podle policistů hlavně v Kopřivnici a jejím okolí. Panu Šestákovi zloději odčerpali asi deset litrů nafty. Škoda na jeho autě je ale mnohonásobně vyšší.

„Výměna palivové nádrže je dosti nákladná záležitost. Vychází řádově od 5 do 20 tisíc korun, podle typu vozu,“ uvedl vedoucí autoservisu Aleš Drozd. Lupičům paliva hrozí podle policistů za poškození cizí věci a krádež až dva roky vězení.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)