Narodil se britský kytarista Jimmy Page, člen bývalé skupiny Led Zeppelin

Heston - Jimmy Page, který se narodil 9. ledna 1944 v anglickém Hestonu, je považován za jednoho z nejlepších rockových kytaristů na světě. Prestižní hudební časopis Rolling Stone ho zařadil na deváté místo v anketě 100 nejlepších kytaristů všech dob a jeho sólo v písni Stairway to Heaven vyhrálo hlasování čtenářů Guitar Worldu. Poprvé držel kytaru v ruce, když mu bylo 12 roků. I když začal chodit na několik lekcí hry na kytaru, byl spíše víc samoukem. Zpočátku byl ovlivněn hudebním stylem nazvaným „rockabilly". Jeho vzory byli kytaristé Scotty Moore a James Burton, kteří hráli na nahrávkách Elvise Presleyho a Johnny Day. Jimmy měl vzory ale i mezi akustickými folkovými hudebníky, jako byl John Renbourn a v bluesové hudbě B. B. King.

V patnácti Jimmy skončil školu a pokusil se začít hudbou zaobírat profesionálně. Po krátké spolupráci s textařem Roystonem Ellisem a zpěvákem Redem E. Lewisem ho pozval Neil Christian do skupiny The Crusaders. V průběhu spolupráce s Christianem měl Jimmy vážné zdravotní problémy, které mu neumožňovaly kontinuálně se zúčastňovat vystoupení.

Nesmrtelným se stal především díky svému působení v legendární britské skupině Led Zeppelin. Kapela, považovaná za průkopníky hardrocku, vznikla v roce 1968 a do svého rozpadu v roce 1980 vydala devět úspěšných a vysoce ceněných alb, přičemž Pageův přínos je neoddiskutovatelný. V polovině 90. let se držitel Řádu britského impéria znovu sešel s bývalým zpěvákem Led Zeppelin Robertem Plantem a v roce 1998 spolu v rámci turné The Guitar And Voice Of Led Zeppelin vystoupili i v Praze.