Po festivalu ve Vizovicích zahájila policie dopravní kontroly

Zlín - Ve Vizovicích na Zlínsku, kde v pondělí ráno po čtyřech dnech skončil metalový festival Masters of Rock, pokračují policejní kontroly řidičů. Policisté obsadili každou výpadovku z města a jen během pondělního rána předčasně ukončili jízdu dvěma řidičům, z nichž jeden nadýchal dvě a druhý více než půl promile alkoholu.

Podle tiskové mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jany Bártíkové budou kontroly pokračovat, dokud se nerozejdou všichni návštěvníci. Na tábořištích, kde u příležitosti největší akce svého druhu ve střední Evropě provizorně stanovalo až 30 tisíc lidí, se zatím neuklízelo. Technické služby totiž čekají, až zmizí i poslední stany. Po okolí se tak šíří zápach z hnijících potravin a odpadků. I samotní účastníci vizovického festivalu přiznávají, že se o hygienu příliš nestarali.

Po úklidu začne vizovická radnice řešit budoucnost festivalu. Místní obyvatelé si totiž stěžovali, že program končil až dvě hodiny po půlnoci. Radnice tak bude pro příští ročník žádat zkrácení programu, alespoň ve čtvrtek a v neděli.