V Brně se předvedli špičkoví floristé

Brno - O tom, že i z vázání kytice se dá udělat přitažlivá a efektní show, se přesvědčili diváci v brněnském Boby centru. Své umění tady předvedli špičkoví floristé - Češka Hana Šebestová a rodák z květinové velmoci Holandska Peter van der Sluis.

Zaplněné hlediště brněnského Boby centra sledovalo napjatě koncert pro čtyři ruce dvou špičkových floristů. Jejich práci přenášely kamery na velkoplošné obrazovky a oni si svou show sami v přímém přenosu komentovali. „Musíme dost trénovat. Každý den se snažíme získat co nejvíce zkušeností a pracovat s co největším počtem druhů květin,“ popisuje práci floristy Peter van der Sluis. „Trénujeme vlastně každý den, nemáme oddych. Je to naše práce, náš koníček,“ dodává floristka Hana Šebestová.

Oba floristé předvedli v Brně nové trendy. Předvedli nové květiny a zdobné materiály nebo také kultivary. „Pro podzim to budou velmi barevné kombinace, například růžové růže s gerberami a modrými máčkami,“ vysvětluje Peter van der Sluis.

Výsledné květinové vazby pak po vzoru oděvních návrhářů předvedly modelky. Po divácích a hlavně divačkách v Boby centru se z profesionálních květinových vazeb pak budou těšit klienti domova důchodců na Kociánce, kam pořadatelé tyto výtvory věnují.

Vydáno pod