Jihlavské Horácké divadlo uvede Kupce benátského

Jihlava - Kupce benátského, jednu z nejslavnějších Shakespearových her, nastudovali v premiéře v Jihlavě. V sobotu ji uvede Horácké divadlo. Poslední letošní premiéru připravili herci Horáckého divadla na 9. prosince. Půjde o biografickou hru s humorem, nostalgií a patosem s názvem Když tančila.

Láska v nenávisti a nenávist v lásce, zlo v dobru a dobro ve zlu – benátští křesťané se zrcadlí v benátských židech – jak snadné je někoho urazit a jak těžké je potom dojít k odpuštění – o tom všem vypráví jedna z nejslavnějších Shakespearových her Kupec benátský.

Alespoň jedna Shakespearova hra za divadelní sezonu, to je už v Horáckém divadle tradice. Stejně jako v předchozích představeních se režie ujal Karel Kříž.

„Spolupráce s Karlem Křížem je podnětná, já jsem měla už tu čest s ním zkoušet a je kreativní a vlídný muž, takže je to příjemné zkoušení,” říká představitelka Porcie Hana Briešťanská. „Shakespeara mám moc rád, zkouší se mi dobře, a kdyby se hrálo takových her za sezonu víc, tak bych byl moc rád,” dodává představitel benátského kavalíra Antonia Stanislav Gerstner.