Jihlavská ZOO slaví 50 let

Jihlava - Poloviční vstupné, občerstvení zdarma, soutěže, křtiny nových mláďat a další bohatý program ozdobil výročí narození zoologické zahrady v Jihlavě.

Její ředitelka Eliška Kubíková dodává: „Jihlavská ZOO slaví 50. výročí svého založení a my slavíme s ní.“ Podle Kateřiny Kosové, tiskové mluvčí ZOO Jihlava, se bude křtít například u surikat, u ovcí, a také mládě hrošíka liberijského. Vladislav Jiroušek, šéf Unie českých a slovenských ZOO, strávil v čele zahrady čtyřicet z padesáti oslavovaných let. Jako ředitel nastoupil tehdy do malého zookoutku, kterému hrozilo zrušení a říkalo se mu ošklivé káčátko: „Já jsem tehdy nevěřil, že se do toho káčátka zamiluju a že dneska z něho bude světově uznávaná VIP dáma, a jsem strašně rád, že se nám to povedlo.“

Pestrý doprovodný program oslav doplnilo také malování zvířecích tváří zejména na obličeje malých návštěvníků. Podle Nikoly Malenové je to úplně zadarmo, každý, kdo má zájem nechat se pomalovat, může přijít. Těsně před dnešní zavírací dobou vyvrcholí oslavy padesáti let zahrady velkým průvodem maskovaných návštěvníků, ke kterým se připojí také divadelníci v maskách zvířat.

Vydáno pod