V centru Brna havaroval při divoké honičce policejní vůz

Brno - Havárií dnes před polednem skončila divoká honička v centru Brna. Strážníci pronásledovali podezřelého řidiče, který před nimi začal z ničeho nic ujíždět. Neváhal ani vjet na chodník a ohrozil tím životy mnoha chodců. Piráta silnic nakonec dopadli strážníci až u supermarketu. Ještě před tím ale narazili do zábradlí na parkovišti.

Strážníci nejdříve vyjížděli k nahlášené krádeži v obchodě, na ulici Vídeňská ale před nimi začala náhle ujíždět Škoda Fabia a to dokonce i po chodníku. „Ještě se srazila s dalším autem, které tam byla zaparkované, vůz poškodila a vzala to přes stráň přes obrubníky podél celého Intersparu mezi vozíkama, kde vlastně ohrožovala život a zdraví lidí. Ti začali uskakovat,“ vylíčil incident zasahující strážník.

Na tomto místě řidič zastavil a i se svou spolujezdkyní se snažil z místa utéct. „Poté, co strážníci viděli, že se auto zastavilo a pachatelé z něho začali utíkat, tak bohužel došlo ke kolizi a vybourali se,“ sdělila Denisa Kapitančíková, mluvčí Městské policie Brno. Havarované auto městských strážníku se zastavilo až o zábradlí čtyři metry nad parkovištěm.

I po havárii ale strážníci dokázali vyběhnout z auta a prchajícího muže zadržet. Působil omámeně a dokonce na chvíli omdlel. K útěku měl řidič ale zřejmě důvod. Policisté v jeho autě našli několik autorádií a technických průkazů. Obecné ohrožení za nebezpečnou jízdu tak možná nebude jediným trestným činem divokého řidiče.

Vydáno pod