U Dřínova na Kroměřížsku se pátrá po ropě a zemním plynu

Dřínov (Kroměřížsko) - Desítky míst ve Zlínském kraji budou v budoucnu zkoumat naftaři. Pracovníci Moravských naftových dolů by zde chtěli najít ropu a zemní plyn. U Dřínova už vrtné práce začaly a vesnice se k nim zatím staví pozitivně. Pokud bude nalezené ložisko bohaté, vydělá na něm totiž i obecní kasa.

Na den otevřených dveří při zahájení prací dorazily desítky obyvatel okolních obcí, kteří si přišli zblízka prohlédnout vrtnou soupravu. Místní občané slibům naftařů věří a přejí si, aby průzkumný vrt byl úspěšný. 
 
Mluvčí Moravských naftových dolů Dan Plovajko ubezpečuje: „Lidé nemusejí mít strach a obavy, že naše činnost jakýmkoli způsobem naruší jejich každodenní život, běžný život v těchto obcích. A samozřejmě, že naše činnost nebude mít negativní dopad na místní životní prostředí.“
 
Od prvního vrtu k případnému zahájení těžby uplyne nejméně několik let. Moravské naftové doly se snaží objevit další naleziště ropy a zemního plynu a jenom v letošním roce investují do průzkumu možných ložisek půl miliardy korun.