Milovníci piva míří do Olomouce

Olomouc  - V ráj milovníků piva se dnes odpoledne proměnila dostihová dráha v olomoucké městské části Lazce. V areálu se totiž až do nedělního večera koná už osmý ročník pivního festivalu, který bude podle pořadatelů největší přehlídkou svého druhu v Česku. Festivalu by se mělo zúčastnit 27 pivovarů.

Dostihovou dráhu tak zaplnily mobilní výčepy, obří stany s posezením a pódia. Návštěvníci akce budou moci ochutnat známé značky piva i produkci malých regionálních pivovarů. Kromě pěnivého moku se mohou těšit na kulturní program. Mělo by vystoupit kolem třiceti skupin. Mezi hlavní taháky budou patřit Kryštof, Chinaski, Tři sestry, No Name, Vladimír Mišík nebo David Kraus. Největší hvězdou kulturního programu bude švédská kapela Clawfinger.

Letos poprvé bude návštěvníkům festivalu k dispozici provizorní kemp. Zájemci ho najdou v nedalekém oploceném areálu chomoutovské pevnůstky. Zatím se ubytovalo jen pár lidí, větší nápor očekávají organizátoři o víkendu. 

Veškerou nabídku beerfestu ale zřejmě nestihnou ochutnat ani nejotrlejší pivaři. „Dohromady tu máme asi 100 druhů piv,“ řekl organizátor přehlídky Pavel Spálený. Vůbec poprvé se festivalu účastní pivovary Rakovník a Dudák ze Strakonic.

Olomoucký pivní festival se na dostihové dráze v městské části Lazce se koná potřetí. Předcházející ročníky beerfestu hostila travnatá plocha u Envelopy nedaleko centra města. Pořadatelé museli místo změnit, protože na původním stojí nová budova Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého.

Vydáno pod