Radnice v Třebíči musela uzavřít zimní stadion

Třebíč - Uzavření třebíčského zimního stadionu doporučil z bezpečnostních důvodů statik. Zřícení střechy sice už nehrozí, ale naváté listí spolu s deštěm udělalo své. Na první pohled nepoškozená rovná střecha skrývala při posledních přívalových lijácích velké nebezpečí pro všechny, kteří uvnitř trénovali. Listím a větvičkami se po bouřce ucpaly odtokové trubky a střecha se deformovala pod tíhou vody.

Správce ledové plochy Zdeněk Krejčí říká, že kdyby pršelo celou noc až do rána, střecha by se možná propadla. Pod tunami vody se prohnuly asi o 30 centimetrů dva nosné ocelové vazníky. Naštěstí si toho všimli správci stadionu a včas uvolnili odtok vody. Zprohýbanou konstrukci střechy ale bude nutné vyměnit.

Ředitel Horácké Slavie Třebíč Karel Čapek informoval, že nyní se řeší, jak vadné vazníky vyměnit. Mluvčí městského úřadu v Třebíči Irena Syrová sdělila, že město už oslovilo odbornou firmu, která by střechu měla opravit ještě před zahájením sezony.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Třebíčská veřejnost, která plochu stadionu využívala i v létě k in-line bruslení, bude muset letos vydržet bez tohoto sportu. Komplikace nastaly také sportovnímu klubu, který teď musí hledat nové tréninkové plochy. Zatím platí, že stadion bude uzavřený do konce srpna, stavební firma by ale mohla stihnout vazníky vyměnit už během července.

Vydáno pod