Falešný pacient řádil ve Vítkovické nemocnici

Ostrava - Neobvyklý případ šetří policisté v Ostravě. Pětatřicetiletý muž se nechal hospitalizovat ve Vítkovické nemocnici na ukradené doklady. Z nemocnice pak utekl. Ještě předtím ale stačil okrást pacienta, se kterým ležel na pokoji. Doklady, které falešný pacient používal, patřily podle policistů osmadvacetiletému muži, který je ztratil v restauraci. Podezřelý z podvodu je veden v databázi hledaných osob.

Nervové problémy v noze si pětatřicetiletý muž začal léčit ve Vítkovické nemocnici. Teď si je možná doléčí ve vězeňské nemocnici. Podle policistů totiž podvedl lékaře. Při vstupním vyšetření jim předložil kradenou občanku a průkaz zdravotní pojišťovny. „Nemocnice není detektivní agentura, takže přistupuje k pacientovi kvůli jeho zdravotním problémům a nepodezřívá nikoho z podvodu s identitou,“ řekl mluvčí Vítkovické nemocnice Tomáš Želázko.

Falešný pacient vydržel v nemocnici tři dny, pak utekl. Kromě nemocnice podvedl také šestapadesátiletého muže, se kterým byl na stejném pokoji. Podle mluvčí PČR Ostrava Gabriely Holčákové si od něj nejprve půjčil dvěstě korun a později ještě vybral v bankomatu větší částku z jeho účtu. „Po zadržení využil podezřelý svého práva nevypovídat, motiv jeho činů tedy není dosud znám, ale je možné, že se takto choval z toho důvodu, že je veden v evidenci hledaných osob,“ uvedl komisař PČR Ostrava Petr Svoboda.

Doklady, které falešný pacient používal, patřily podle policistů osmadvacetiletému muži, který je ztratil v restauraci. Škodu bude Vítkovická nemocnice podle jejího mluvčího Tomáše Želázka vymáhat po pacientovi, který byl u nich hospitalizován, ne po majiteli dokladů.

  • Vítkovická nemocnice autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1392/139127.jpg
  • Vjezd do areálu nemocnice autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1392/139128.jpg