ME stolních tenistů v Ostravě připravilo žně hoteliérům

Ostrava - Město Ostrava hostí v těchto dnech nejlepší evropské stolní tenisty. Mistrovství Evropy ve stolním tenise se přitom do České republiky vrátilo po dlouhých 24 letech. Kromě sportovních fanoušků si tak na své přicházejí i hoteliéři. Sehnat tento týden ubytování v některém z ostravských hotelů je téměř nemožné. Díky šampionátu hoteliéři hlásí: Máme plno.

Mistrovství Evropy ve stolním tenise potrvá v Ostravě až do neděle. Lidé, kteří mají o šampionát zájem, si můžou vstupenky na jednotlivé hrací dny koupit přímo v ČEZ Areně. Podle pořadatelů se jejich nedostatku bát nemusí. V jiné situaci jsou ale mimoostravští návštěvníci. Lístky na šampionát seženou bez problémů, s ubytováním ale problém mít mohou. „Díky mistrovství Evropy ve stolním tenise je obsazenost hotelu velmi vysoká, už v tuto chvíli jsme naprosto vyprodaní na celý tento týden a nestačíme pokrývat požadavky klientů,“ potvrdila vedoucí ubytovacího úseku jednoho z ostravských hotelů.

„Vidíte, že se usmívám, protože hotel je plný, my nemáme ani lůžko, takže mám opravdu radost,“ řekl i ředitel dalšího hotelu Lubomír Bárta. Ostrava získala post pořadatele v konkurenci mnoha dalších měst, mezi kterými byla i Praha. Přípravy na mistrovství jí trvaly více než rok. „Ze všech měst České republiky se nám Ostrava nejvíce líbila i proto, že tady je obrovská podpora města, a že stolní tenis tady má dlouholetou tradici,“ uvedl ředitel šampionátu Nikolas Endal.

„Je to svým způsobem vyznamenání. Jednak to zvyšuje sportovní nabídku, kterou Ostrava pravidelně má a jednak stoupá prestiž Ostravy,“ myslí si náměstek primátora Lubomír Pospíšil. Na šampionátu se celkem představí téměř 300 hráčů ze 40 zemí Evropy. V ostravské sportovní hale je může podpořit až 7 tisíc diváků. „Pokud hrají čeští reprezentanti, tak chodí nějakých 1 500 až 2 000 diváků. To je na stolní tenis velmi dobrá návštěvnost,“ pochvaluje si ředitel šampionátu Nikolas Endal.