Dny NATO komplikují dopravu

Mošnov (Novojičínsko) - Kvůli pokračujícím Dnům NATO na mošnovském letišti se na silnici mezi Ostravou a Mošnovem na Novojičínsku znovu tvoří dlouhé kolony aut. Řidiči v nich mohou čekat i několik hodin. Upozornil na to operační důstojník moravskoslezské dopravní policie. Organizátoři vyzývají návštěvníky, aby raději využili hromadné dopravy nebo z blízkého okolí přijeli na kole.

„Od Ostravy se už začíná tvořit kolona. Opět očekáváme, stejně jako v sobotu, značný nápor a dlouhé čekací doby. V sobotu řidiči v kolonách čekali až tři hodiny,“ uvedl dopravní policista. Proto policie vyzývá řidiče, kteří na akci nejedou, aby se silnici I/58 z Ostravy přes Mošnov do Příboru vyhnuli.

V sobotu na armádní show na mošnovské letiště dorazilo podle organizátorů téměř 105 000 lidí. Očekávají, že dnes může být účast podobná. „Návštěvníci se sjíždějí do areálu a parkoviště se pomalu plní. Ze zkušeností ze soboty doporučujeme řidičům, aby využili příjezdovou cestu ze Studénky, kde byl provoz s nejmenšími komplikacemi,“ uvedli organizátoři na webových stránkách akce.

Také dnešní den nabídne návštěvníkům několik hodin vojenských ukázek. K vidění je 70 kusů nejrůznější vojenské techniky armád deseti zemí. Mezi největší atrakce letošního ročníku patří těžký strategický bombardovací letoun B-52H. Ten si však diváci mohou prohlédnout pouze na zemi. Lidé také mohou podle programu spatřit poslední stíhací letoun Hawker Hurricane, který se před 70 lety přímo účastnil bitvy o Velkou Británii. Čeká na ně také řada ukázek vysoké pilotáže stíhacích letounů, pozemních vojenských a policejních akcí. Dnešní program Dnů NATO trvá od 09:00 do 16:00. Vstup je zdarma.

Vydáno pod