Pokus o pojišťovací podvod muži nevyšel

Brno - Brněnští kriminalisté vyšetřují sedmatřicetiletého muže z Brna kvůli pojistnému podvodu. Složitý případ začal už na podzim loňského roku. Obviněný muž tehdy přišel oznámit policistům, že mu neznámý vandal poničil jeho BMW. To odstavil pro údajnou poruchu v Brně-Kohoutovicích na odlehlém místě. Kriminalisté se pustili do vyšetřování a záhy se začaly objevovat první nesrovnalosti.

Na místě policisté nenašli ani jednu stopu – žádný střep, odštěpek laku ani kapka barvy v okolí auta nebyly. Cesta do servisu z údajného místa činu, jak ji muž policistům popsal, měřila podle palubního počítače jen polovinu naposledy ujeté trasy.

Vozidlo nevykazovalo žádnou závadu na motoru, zato mělo pozměněný VIN kód. Policisté zjistili, že skutečnému majiteli zmizel vůz už na konci roku 2010 ve Vídni. Kupní smlouva byla sice opatřena razítkem, ale falešným. Vůz byl poničen naopak naprosto dokonale. Výčet všech poškození zahrnoval všechny díly karoserie a interiéru vozidla, včetně sedadel, panoramatické střechy, světel či multifunkčního displeje. Díly karoserie byly „prosekány“ neznámým předmětem, interiér polit modrou barvou.

Po konfrontaci se zjištěnými fakty muž obrátil a odmítl vypovídat. Teď čelí trestnímu stíhání za pojistný podvod ve stádiu pokusu. Zničené auto bylo předáno jeho původnímu majiteli.