Hokejisté Jaroslavle uctili památku Karla Rachůnka

Zlín - Hokejisté Jaroslavle, kteří jsou od včerejška ve Zlíně, uctili na městském hřbitově památku Karla Rachůnka, který společně s dalšími členy týmu Jaroslavle zahynul při leteckém neštěstí. Jméno Karla Rachůnka je pevně spjato se zlínským hokejem. Benefiční utkání mezi týmem Zlína a Jaroslavle se uskuteční tento pátek.

Pro zlínské hokejisty bude utkání svátkem. „Jaroslavl je dlouhodobě jedním z top týmů v Evropě. Vidět je trénovat a hrát je obrovský zážitek. Pamatuji si jako dítě, když sem jezdil ruský nároďák. Pro mladé kluky to bude parádní. A samozřejmě je to o symbolice, o tom, co ta akce znamená,“ uvedl kapitán Zlína Petr Čajánek.

Podle trenéra Rostislava Vlacha podobný zápas ve Zlíně už dlouho nebyl. „Mezinárodní zkušenosti týmu chybějí. Konfrontace s ruským hokejem je vždy pro hráče i diváky zajímavá. Jsem zvědavý, jak se s tím vyrovnáme,“ poznamenal Vlach.

Jaroslavl opustí Moravu hned po pátečním utkání. Obě mužstva se však zřejmě brzy opět potkají. Ruský klub totiž pozval PSG Zlín na oplátku na soustředění do Jaroslavle.

No comment: Hokejisté Jaroslavli ve Zlíně (zdroj: ČT24)