Leo Expres doložil poslední dokumenty, do Prahy vyjede v úterý

Ostrava - Zkušebnímu provozu vlaků Leo Express už nic nestojí v cestě. Mluvčí firmy Petr Kopáček dnes potvrdil, že firma dodala Drážnímu úřadu chybějící dokumenty. Kopáček sdělil, že od úterý 13. do pátku 16. listopadu by mohly proběhnout zkušební jízdy s cestujícími. Pilotní program počítá se čtyřmi spoji denně, ostrý provoz se šestnácti za den. Pokud bude vše v pořádku, vlaky Leo Expres se rozjedou 9. prosince.

Rychlíky této společnosti měly vyjet na koleje mezi Prahou a Ostravou poprvé 7. listopadu. Dopravce už zahájil internetový prodej jízdenek. Drážní úřad však zahájení provozu zabrzdil s odůvodněním, že firmě chybí protokoly ke zkouškám zabezpečovacího zařízení, které společnosti dodala firma Stadler. Situace se chopily České dráhy a nabídly cestujícím, kteří chtěli jet novým vlakem, vlastní služby za zvýhodněnou cenu.

„ Jel jsem Pendolinem za poloviční cenu, ale na Leo Expres se stejně těším. Je skvělé, že České dráhy mají takovou konkurenci,“ uvedl Jaroslav Hruška z Ostravy, který pravidelně jezdí pracovně do Prahy. Leo Expres bude třetí společností, která jezdí mezi Prahou a Ostravou. Zatím vozí cestující na této trase České dráhy a RegioJet Radima Jančury.