Systém registru vozidel v Brně dnes dopoledne přestal fungovat

Brno - Registr vozidel v Brně dnes dopoledne téměř hodinu nefungoval. Systém základního registru technici v noci napojili na centrální registr vozidel, po příchodu prvních klientů však přestal pracovat. Systém se podařilo opět zprovoznit krátce po 10. hodině, nelze ale vyloučit další výpadky.

„V současné době je základní registr vozidel schopen pracovat s centrálním registrem,“ vysvětlil změnu, ke které během noci došlo, Josef Dočkal z dopravního odboru brněnského magistrátu.

Po zahájení úředních hodin se ale systém postupně zpomaloval a zhruba v 9:15 přestal fungovat úplně," uvedl tajemník Pavel Loutocký. Úředníci podle něj dočasně pracovali ve starém systému a odbavovali klienty. Přechody mezi systémy jsou ale pomalé a daří se obsloužit méně lidí než obvykle.

Krátce po 10:00 se podařilo registr opět zprovoznit. Podle Loutockého ale nelze vyloučit další výpadky. „Do systému se budou postupně zapojovat další obce. Jak bude přicházet více a více lidí, mohou nastat problémy,“ podotkl tajemník. Lidé přicházející dnes na registr vozidel by proto podle něj raději měli počítat s možnou prodlevou při vyřízení jejich požadavku.

„Potřebovali bychom, aby aplikace byla uživatelsky přívětivější, zejména co se týká rychlosti,“ zhodnotil první zkušenost s novým systémem Josef Dočkal.

Nový registr vozidel spustilo Ministerstvo dopravy v červenci, od začátku ho provázejí potíže. První týdny po zavedení měl systém časté výpadky a vznikaly prodlevy při obsluze klientů. Postupem času se registr stabilizoval, stále byl ale pomalejší než předešlý. V Brně úředníci obsloužili zhruba 300 lidí denně, což je o 100 zákazníků méně než za starého systému registru.

Vydáno pod