Velký den pro malé děti. Přijďte se pobavit s ČT :D

Praha – Nová dětská televize ČT :D zve děti a jejich rodiče na velký dětský den, který pořádá v sobotu 31. srpna od 10.00 do 18.00 hodin u příležitosti zahájení svého vysílání v Centrálním parku na pražské Pankráci. Pro děti připravila program na pódiu, hry, zábavu a setkání s tvářemi dětských pořadů. Rodičům nabídne stan s informacemi o nové dětské televizi. Vstup je volný.

Děti čeká bohatý program na pódiu a víc než desítka stanovišť, na nichž se pobaví a zároveň seznámí s pořady své nové dětské televize ČT :D. Programem na pódiu provede děti oblíbená moderátorka Kouzelné školky Magda Reifová a herec Petr Vacek. V dopoledním i dopoledním programu se dětem představí známé i nové tváře dětských pořadů České televize a ČT :D.

Dopoledne s Draky, odpoledne se Špačky

Do Tanečních hrátek se děti mohou pustit s dvojnásobným vítězem soutěže StarDance Honzou Onderem, malé diváky bude učit tančit i na ČT :D. Novým pořadem bude i TV Mini Uni, s maňásky, kteří budou odpovídat na otázky dětí, se v sobotu také seznámíte. Putování malých medvíďat v novém pořadu Méďové na cestách dětem pustí jejich „tatínek“, chovatel Václav Chaloupek. K zvířecím zástupcům se snad dají počítat i Draci v hrnci, přivedou je magazínová starší ségra Míša Doubravová a její mladší brácha Oskar Juchelka, kteří v pořadu s tímto názvem budou zkoušet vařit.

Kam se vydat o sobotách a nedělích na výlet, poradí nový pravidelný magazín Tamtam a s ním jeho moderátorská dvojice Míša Maurerová a Marek Němec. Pro děti si přichystali soutěžní kvíz nejen o cestování. Na pódiu děti uvidí poprvé také moderátory dětských zpráv Kateřinu Maďarkovou a Petra Srnu.

V odpoledním programu zhlédnou děti ukázku z nového původního seriálu Karla Smyczka a Martina Dolenského Špačkovi v síti času. Pobaví je i experti z Lovců záhad, kteří se na pódiu pokusí ověřit jednu chemickou záhadu. Nejen o životním stylu bude návštěvníky informovat nový pořad Wifina a ochutnávku z hudební hitparády Dé Pětka nabídnou její moderátoři Adam Mišík a Marta Dancingerová. Opět dojde také na zvířátka – v Našem zvěřinci s Filipem Cílem a Evou Radilovou. Hudební tečku za programem obstarají The Tap Tap.

PO STOPÁCH TELEVIZNÍCH HRDINŮ

Prázdninovou soutěž zakončí v 15:00 slosování, do něhož se dostávají všichni soutěžící, kteří nasbírali šest razítek a nejpozději 25. srpna je ve svém Stopáři odeslali na adresu České televize. Deset šťastlivců vyhraje tablet.

Webový stan a rodičovský koutek

Jednou z atrakcí dne bude stan s novým webem dětské televize, který bude spuštěn s vysíláním 31. srpna. Zpestřením pro návštěvníky stanu bude možnost vyzkoušet si, jak se dělá zpravodajská reportáž.

Program dne myslí i na rodiče, kteří se o ČT :D chtějí něco dozvědět. V rodičovském koutku budou probíhat krátké prezentace a diskuse s vedením a tvůrci Déčka. Cílem je rodičům ukázat, že nová televize je především bezpečným prostorem pro jejich děti, a pomoci jim orientovat se v programu.

PŘEHLED STANOVIŠŤ:

  • Hlavní stan ČT :D - informace o programu akce, letáky a asistence pro děti i rodiče
  • Šikulové - kreativní dílna pro děti s tvorbou všeho možného
  • Draci v hrnci - jak si poradit s přípravou jednoduchého jídla
  • Dé Pětka - koutek s hudebními nástroji a instruktory hudby
  • Chytrost nejsou žádné čáry - hlavolamy a hádanky pro chytré hlavičky
  • Bludiště - cesta z bludiště povede po lanové dráze
  • Lvíčata - sportu bude dost tady i v novém sportovním magazínu ČT :D
  • Zetbox - prostor pro hry všeho druhu
  • Náš zvěřinec - malá ukázka, jak se chovají domácí zvířata různých velikostí a druhů
  • Tamtam - seznamte se s mapou
  • Hrátky s Honzou Onderem - malá škola tance pro malé diváky ČT :D
  • Stan Večerníčka - pohádka nejen na dobrou noc
  • Čtení do ouška - dětský pokojík s knihovnou
  • Web decko.cz - novým internetovým hřištěm pro děti provedou jeho tvůrci a programátoři
  • Stan edice ČT - kupte si knížku nebo DVD s dětským pořadem České televize
  • Stan pro rodiče - představení programu a filozofie ČT :D
  • Koutek s charitativním programem pro děti

A co vás čeká první den s ČT :D ve vysílání, pro případ, že byste zůstali doma? Plno pohádek (Královský slib, Lotrando a Zubejda, Saxána a Lexion kouzel), první díl nového seriálu Špačkovi v síti času a známého seriálu Arabela, třičtvrtěhodinový večerníček a také seznámení s některými (staro)novými pořady: Studiem Kamarád, Wifinou, Tamtamem či Zprávičkami.

Vydáno pod