Kryštof hrál v ostravském Gongu pro děti z dětských domovů

Ostrava – Sál Gong se v pátek 13. prosince zaplnil dětmi z dětských domovů, tělesně postiženými, a zdravotním personálem onkologického oddělení ostravské fakultní nemocnice. Všichni přišli na jedinečný koncert kapely Kryštof.

Výjimečnost koncertu spočívá ve způsobu jeho financování – před časem jej totiž v benefiční dražbě vyhrál Bohdan Škoda. „Koncert u fanouška doma“ byla hlavní cena charitativní dražby. Kapela jí chtěla získat peníze pro děti s onkologickým onemocněním. Dražily se vstupenky na neveřejný akustický koncert v Praze. Vítězem dražby se stal právě Škoda z Ostravy. Za čtyři lístky nabídl přes 260.000 korun.

Kryštof zahrál dětem v Gongu
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK

Už od počátku ale věděl, že koncert věnuje. „Sám pro sebe jsem to nedělal. Investovat více než 200.000 do toho, aby mi pak Kryštof zahrál na zahradě a já u toho griloval, to by mi nepřišlo správné. Chtěl jsem pomoci dobré věci a udělat před Vánoci radost těm, kteří si ji zaslouží," řekl Škoda.

Proto pozval děti z ostravských dětských domovů, tělesně postižené ze speciálních škol i zdravotníky, kteří se v ostravské Fakultní nemocnici starají o pacienty s rakovinou, do Multifunkční auly Gong v Dolních Vítkovicích. Před 17:00 se jich před ní sešlo kolem 1500.

Kryštof zahrál dětem v Gongu
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK

Myšlenka a také lokalita pro koncert nadchla i členy kapely. „Když nám výherce řekl, že by koncert chtěl v Gongu, byli jsme nadšení. V tomto skvostném prostoru jsme zatím nehráli a máme o to větší radost, že koncert je věnován právě dětem z dětských domovů," řekl Richard Krajčo, frontman skupiny Kryštof.