Manéž Barina a Frettiho

Na scéně ho oslovojí „šéfe“, v soukromí mu říkají „Bolečku“. Jaromír Barin Tichý a Jiří Fretti Pfeifer neodmyslitelně patří k Manéži Bolka Polívky už od prvního dílu. Za tu dobu chyběl jen Jiří Pfeifer a to hned ve druhém díle, protože ho nepustil na natáčení jeho zaměstnavatel. Od té doby ani jednou nevynechali.

Kromě Boleslava Polívky a režiséra Rudolfa Chodby, který byl u všech 53. dílů Manéže, si oblíbený zábavný pořad nelze představit bez dvou klaunů Barina a Fretiho. Oba dělají asistenty principálovi od úplného počátku. A vůbec jim nevadí, že se k nim Bolek Polívka chová jako k lokajům. „Je to součást představení a nám to tak vyhovuje,“ shodují se oba.

Barin a Fretti od roku 1986, kdy se vysílal první díl Manéže, asistovali celé plejádě známých osobností. „Nedá se říci, na koho vzpomínáme rádi, pořadem prošla taková spousta známých a vynikajících muzikantů, herců, že je těžké někoho jmenovat,“ říká Jaromír Barin Tichý. Hned ale dodá, že mezi hosty, kteří mu ulpěli v paměti, patří Miroslav Horníček, Hana Hegerová, Olympic nebo Karel Gott.

„Nikdo, s kým jsme pracovali, nebyl nafoukaný, arogantní,“ doplňuje ho Jiří Fretti Pfeifer. „Ani jedna Manéž nebyla stejná, takže těžko říci, která byla nejlepší,“ dodává. „Já myslím, že za všechno mluví sledovanost Manéže,“ shrnuje dosavadní historii pořadu Jaromír Barin Tichý.

Fretti a Barin (zdroj: ČT24)
Vydáno pod