Orientační biatlon v Jilemnici

Orientace a střelba. Základní dovednosti lovců už od pradávna. Biatlon jako zimní sport zná asi každý. Méně známé jsou letní biatlon a biatlon na horských kolech. Stejně tak tomu je s orientačním během, který má kromě klasické varianty i tu na lyžích nebo na kole. Jilemničtí jsou ovšem průkopníci zcela nového sportu. 9. listopadu startoval na jilemnickém náměstí nultý ročník mistrovství Jilemnice v orientačním biatlonu.

Centrem závodu se stalo jilemnické náměstí a tratě vedly v okolních ulicích a parku. Orientační část závodu připravil Orientační klub Jilemnice a část střeleckou jilemničtí biatlonisté.

Závodilo se ve čtyřech věkových kategoriích. Všichni závodníci absolvovali dva běžecké okruhy, jednu střeleckou položku ze vzduchovky na 5 ran a za každý nesestřelený terč obdrželi penalizaci 1 minutu.

Máme za sebou nultý ročník orientačního biatlonu, který byl nejen zajímavý, ale i dostatečně dramatický, což ocenili nejen diváci a závodníci, ale také pořadatelé. Známe první mistry Jilemnice v orientačním biatlonu. Nešlo však jen o sportovní výkony, ale i o zábavu a poznání jiného sportu.

Orientační biatlon v Jilemnici (zdroj: ČT24)