Chřipka si v kraji vyžádala 19 životů, zemřel další člověk

Ostrava - Kvůli zdravotním komplikacím, které způsobila chřipka, zemřel v Moravskoslezském kraji v uplynulém týdnu další člověk. Chřipka už si letos v kraji vyžádala 19 životů. „V nemocnici jsou další lidé, kteří mají kvůli chřipce závažné zdravotní komplikace,“ řekla krajská hygienička Helena Šebáková.

„V tomto týdnu evidujeme čtyři případy závažného onemocnění chřipkou. Bylo hlášeno jedno úmrtí, šlo o pětašedesátiletého muže se závažným onemocněním srdce a plic,“ řekla Helena Šebáková.

Oproti minulému týdnu se snížil o dvě procenta počet nemocných. Hygienici na 100 tisíc obyvatel napočítali 1677 nemocných. „Pokles nemocnosti jsme zaznamenali také u onemocněních chřipce podobných, a to o čtyřicet procent,“ řekla ředitelka. Dodala, že  nejvyšší nemocnost je u dětí do pěti let.

Některé nemocnice zrušily zákazy návštěv, které vyhlásily v minulých týdnech. Je mezi nimi například ostravská Vítkovická nemocnice, Nemocnice Nový Jičín nebo krnovská nemocnice. Návštěvy na všech standardních lůžkových odděleních už povolila i Městská nemocnice Ostrava, kde zákaz návštěv stále platí pro anesteziologicko-resuscitační oddělení a jednotky intenzívní péče.