Muž, u kterého začaly exploze, byl podivín, shodují se lidé z Frenštátu

Frenštát pod Radhoštěm - Lidé z Frenštátu pod Radhoštěm stále častěji označují jako možného viníka nedělního výbuchu jednoho z obyvatel domu Antonína Blažka. Šedesátiletý muž byl podle nich podivín, který sousedům kvůli neustálým sporům vyhrožoval.

Na označení podivín se shodují obyvatelé Frenštátu pod Radhoštěm, když mluví o Antonínu Blažkovi – podle nich viníkovi nedělní tragédie.

„Pamatuji si, že jedno oko měl zalepené igelitem, druhé měl přelepené a napsané VIP, takže byl to výjimečný člověk - uvozovky dole, uvozovky nahoře,“ říká obyvatel města, který Blažka znal od vidění.

Žena, která bydlí nedaleko místa tragédie, slyšela, že den předtím vyhnal manželku, že neplatil byt ani energie.

Potvrdilo se, že byl problémovým nájemníkem. Odpojili ho od elektřiny i plynu. Proto používal propanbutanové lahve. Údajně čelil několika exekucím. Kvůli tomu, že nepřispíval do společného fondu, se s ním společenství vlastníků soudilo. Soudní příkaz k vystěhování z bytu ale neměl.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Spory mělo s Antonínem Blažkem taky vedení města. „Měli jsme s ním různé kauzy, ale teď momentálně bych o tom nechtěla mluvit,“ uvedla starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová.

Měl dvě dospělé děti a manželku, ale podle všeho žil sám. Podle záznamů v obchodním rejstříku měl živnostenské oprávnění na zámečnickou a nástrojařskou činnost. „Nepřipadal mi jako neinteligentní. Dalo se s ním bavit normálně, ale bylo vidět, že je to takový rýpavý člověk,“ řekl šéfredaktor Novojičínského Deníku Ivan Pavelek, který Blažka trochu znal.

Policie nyní pracuje s několika vyšetřovacími verzemi – žádnou zatím nepotvrdila ani vyvrátila.