Vrchní soud potvrdil trest 15 let za vraždu spisovatelky Simony Monyové

Olomouc - Patnáct let si za vraždu spisovatelky Simony Monyové odpyká ve vězení její manžel Boris Ingr. Rozhodl o tom vrchní soud v Olomouci, který tak potvrdil dřívější verdikt brněnského Krajského soudu. Ingr svou ženu podle obžaloby ubodal loni v srpnu poté, co s ním odmítla znovu obnovit jejich vztah.

Třetí srpen 2011. Do domu známé spisovatelky Simony Monyové v Brně – Obřanech dorazil její muž Boris Ingr s tím, že chce uspat jejich sedmiletého syna. Manželé se pak ale pohádali a Ingr ženu napadl nožem. „Šesti bodnými ranami ji pobodal v horní části těla a tím jí způsobil bezprostředně na to smrt,“ uvedl mluvčí Vrchního soudu Olomouc Petr Angyalossy.

Ingr dnes před odvolacím senátem tvrdil, že Krajský soud v Brně, který ve věci rozhodoval letos v únoru, nevzal v úvahu některé důležité důkazy. Odvolával se také na to, že měl amnézii a nepamatuje si, co přesně se onoho večera stalo. Vrchní soud mu ale neuvěřil s tím, že jeho vina byla spolehlivě prokázaná. Potvrdil proto Ingrovi patnáct let vězení. „Ten patnáctiletý trest odnětí svobody do nejpřísnější věznice lze označit za zcela zákonný, přiměřený, byť o něco přísnější na první pohled,“ dodal Petr Angyalossy.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Boris Ingr si proti dnešnímu rozhodnutí může podat ještě dovolání k Nejvyššímu soudu. Jeho obhájce potvrdil, že tuto možnost zváží. Simona Monyová napsala celkem dvacet pět knih. Pro její popularitu mezi čtenáři a pracovitost se jí přezdívalo Viewegh v sukních.