Buty v Tečce páteční noci z Ostravy

Páteční večer na ČT art bude patřit přímému přenosu z našeho studia v Ostravě. Na přátelském jam sessionu vystoupí kapely Buty a ZVA 12-28, pořad bude moderovat Petr Fiala a Baronka Obozněnková.

Po prázdninách čekají ostravské vydání Tečky drobné změny. Tou první je přítomnost moderátora Petra Fialy, jinak známého frontmana kapely Mňága a Žďorp. „Mňága tu dnes hrát nebude, Petr je totiž nejen muzikant, ale už má taky něco odmoderováno – přes deset let uváděl pořad Ladí neladí,“ řekla Baronka Obozněnková, moderátorka pořadu.

Mňága a Žďorp na Colours of Ostrava
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK

Právě Ladí neladí bylo známé tím, že se snažilo své hosty vzájemně konfrontovat. „V Tečce to nebude žádná tortura, pozvali jsme kamarády, ti kamarádi si pozvali svoje kamarády, takže by to mohl být fajn večírek,“ vyjádřil se Petr Fiala.

Tečka páteční noci
Zdroj: ČT Ostrava/Adam Rek

Do studia k nám tedy přijedou dvě výborné kapely – ostravští Buty, a až ze slovenského Zvolena kapela ZVA 12-28. Společně se budeme bavit o tom, jakými proměnami za posledních 20 let obě skupiny prošly, co je to podle nich blues, nebo třeba jak se jim funguje v moderním světě internetu.

Ve studiu navíc budou vystaveny fotografie – o tom, jak a proč vznikají si budeme povídat s jejich autorem, Lacim Červeňákem z kapely ZVA 12-28. Pro skalní fanoušky kapely Buty máme připravenu soutěž. A nakonec možná přijde i Michael Jackson.

Tečka páteční noci živě na ČT art už v pátek ve 22:25