Policisté dopadli řidiče pronásledovaného auta

Brno - Nehodou skončila pondělní honička policie s řidičem auta, který z Brna směrem ke Kuřimi ujížděl až dvousetkilometrovou rychlostí. Kruhový objezd na začátku Kuřimi už ale tak rychle projet nedokázal a havaroval. Z auta se mu podařilo ještě před příjezdem policie utéci. Po dvou hodinách se ho ale podařilo dopadnout.

Jen dvě hodiny po nehodě nastoupil dvaadvacetiletý mladík na Moravském náměstí do tramvaje nedostatečně oblečený, zablácený a potlučený. U cestujících budil soucit, u policisty Radka Šmída mířícího do služby ale vzbudil spíše podezření. Zaujaly ho spáleniny a odřeniny v místech, kde řidiče drží bezpečnostní pásy. U nemocnice mladíka vyzval, aby se šel nechat ošetřit. Když mu ale odpověděl, že nemůže, protože havaroval s vozem své matky, policistovo podezření zesílilo.

Radek Šmíd vystoupil s mladíkem v Brně - Bohunicích, když před tím prostřednictvím SMS informoval své kolegy na služebně. Společně přiměli mladíka k nastoupení do policejního automobilu. Ukázalo se, že dvaadvacetiletý Brňan nemá řidičský průkaz a jeho matka nevlastní žádné vozidlo. Zato jedno, úplně stejné jako havarované, zmizelo předchozí večer firmě se sídlem nedaleko mladíkova bydliště.

Policista Radek Šmíd popisuje dopadení řidiče (zdroj: ČT24)

Mladík se zodpovídá z přečinů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky (řídil pod vlivem drog).