Členem žádného gangu jsem nebyl, tvrdí další obžalovaný expolicista

Brno - Ve stejném duchu jako dosud pokračovalo u Krajského soudu v Brně hlavní líčení s obžalovanými z tzv. Toflova gangu, který měl vydírat podnikatele. Většina obžalovaných odmítla, že by do této skupiny patřila. Podobně jako ostatní před soudem vypovídal i bývalý policista Roman Velecký. Připustil pouze, že většinu obžalovaných zná jako exkolegy z hospodářské kriminálky.

Za hon na čarodějnice označil před soudem případ Toflova gangu Roman Velecký. Podle svých slov je znechucen z toho, co se kolem něj děje. Nadává přitom na novináře za to, že ho spolu s bývalými kolegy označují za členy gangu. Tvrzení, že by někdy obdržel nějaké peníze za odložení kauzy, před soudem odmítl.

Vinu odmítl i další z policistů, kteří vypovídají. Proč se před soudem ocitl, podle svých slov nechápe ani Roman Procházka. Podle něj by mohl být důvodem fakt, že mu byl jako řadovému policistovi přidělen spis, ve kterém figurovalo jméno Petr Michek. On sám ostatní obžalované nezná s výjimkou bývalých policistů, se kterými se setkal pracovně.

Obžalovaní

Miloš Almásy - bývalý policista, řídil spolu se zavražděným Michalem Toflem činnost gangu

Stanislav Dobrovolný - bývalý policista, dalším obžalovaným měl poskytovat informace ze spisů

Petr Křipský - bývalý policista, dalším obžalovaným měl poskytovat informace ze spisů

Lubomír Mokrý - bývalý šéf brněnské policejní inspekce. Podle obžaloby to byl on, kdo pochybení spoluobžalovaných policistů zametal „pod koberec“ (stejně jako Rudolf Setvák).

Zdeněk Olah - oslovil jednu z vytipovaných obětí

Radoslav Petr - bývalý podnikatel, oslovoval vytipované oběti

Eduard Polák - zastrašoval vytipované oběti

Roman Procházka - policista, dalším obžalovaným měl poskytovat informace ze spisů

Rudolf Setvák - bývalý šéf brněnské policejní inspekce, později pracoval ve vedení policie Brno-venkov. Podle obžaloby to byl on, kdo pochybení spoluobžalovaných policistů zametal „pod koberec“ (stejně jako Lubomír Mokrý).

Eduard Slanina - bývalý policista, dalším obžalovaným měl poskytovat informace ze spisů a navíc oslovoval vytipované oběti.

Jaromír Šálek - oslovil jednu z vytipovaných obětí

Roman Velecký - bývalý policista

Milan Vítek - bývalý policista, oslovoval vytipované oběti

Vydáno pod