Majitel Podhoranu zatlačil na město. Do hotelu nastěhoval sociálně slabé

Bystřice pod Hostýnem – Bystřický podnikatel Radovan Křemeček ubytoval ve svém hotelu Podhoran 40 sociálně slabých lidí na základě smlouvy s agenturou, která se na ubytovávání této skupiny obyvatel zaměřuje. Nájemníci se nastěhovali týden poté, co zastupitelé odmítli nemovitost koupit za požadovaných 25 milionů a nabídli „jen“ polovinu. Křemeček už od února město ke koupi tlačí s tím, že agentura má o hotel vážný zájem.

Dlouho zel prázdnotou a teď se v něm mají nečekaně ubytovat sociálně slabé rodiny. Na nezvyklý ruch v hotelu upozornili sami obyvatelé Bystřice pod Hostýnem, a tak si zastupitelé pozvali podnikatele na mimořádnou schůzku. Na té jim Křemeček potvrdil, že se v hotelu zabydlí zhruba čtyřicet lidí.

„Nerad bych se konkrétně vyjadřoval k tomu, co je to za lidi, ale s ohledem na smluvního partnera, který s námi v této věci jedná, se dá očekávat, že jsou to sociálně slabší občané. Zatím jsou ubytovaní na dobu určitou. Ty doby jsou poměrně krátké, protože jednání s městem o prodeji hotelu stále trvá,“ tvrdil právník Radovana Křemečka Vladimír Kubík. Podle informací ČT pochází část klientů z romské komunity v Holešově.

Zastupitele zpráva překvapila a v řádu dvou až tří týdnů se chtějí znovu mimořádně sejít. Na programu budou mít jediný bod – nové hlasování o odkoupení hotelu. Tentokrát se bude debatovat o částce 23 milionů korun, Křemeček totiž městu nabídl dvoumilionovou slevu.

Minulý týden nabídlo město za hotel 13 milionů. Podle podnikatele příliš málo

Vývoj okolo Podhoranu se dal do pohybu minulý týden, kdy bystřičtí zastupitelé o odkoupení hotelu jednali. Zastupitelé odmítli za hotel zaplatit 25 milionů, které požaduje Křemeček, i odhadní cenu 19 milionů korun. Schválili nákup hotelu v uvozovkách jen za 13 milionů korun. Zastupitelé totiž počítají s tím, že do rekonstrukce hotelu bude nutné investovat přibližně 25 milionů korun.

Podnikatele Křemečka rozhodnutí zastupitelstva zaskočilo. Neskrýval své rozčarování a řekl, že nabízená částka se mu zdá příliš nízká. Dodal, že nabídka na odkoupení hotelu za 25 milionů korun od agentury, jež ubytovává sociálně slabé, nadále platí. Údajně o něj má zájem už od února. Teprve poté, co jim podnikatel o agentuře řekl, město začalo koupi zvažovat.