Poslal psa na exekutora, stráví 2 roky ve vězení

Brno - Na dva roky do vězení poslal Okresní soud Brno-venkov pětačtyřicetiletého Petra Fraňka z Malešovic na Brněnsku. Letos v únoru poslal svého rotvajlera na exekučního vykonavatele, který do jeho domu přišel udělat soupis majetku. Muž měl vykonavateli vyhrožovat a psa vybídnout k útoku. Napadený se proti zvířeti ubránil pomocí paralyzéru. Dlužníkovi u soudu přitížilo, že se za incident neomluvil, ani ho nelitoval. Navíc před soudem zamlčel svou trestní minulost.

Vykonavatel přijel do Malešovic na Brněnsku sepsat seznam movitého majetku v domě dlužníka. Dlužník mu řekl, že u něho doma nic „polepovat“ nebude, a vzápětí na něho podle rozsudku poštval svou fenu rotvajlera. Vykonavatel zavolal policii a po příjezdu hlídky jej dlužník vpustil do domu a soupis majetku proběhl bez potíží.

Napadení exekutorů a jejich zaměstnanců jsou poměrně častá. Za násilí proti úřední osobě hrozí pachatelům až šest let ve vězení. Například minulý týden mladík z Ostravska zamknul dva vykonavatele v rodinném domě, odešel ven a propíchl jim pneumatiky auta.

Vydáno pod