Zbrojovka ani ve druhém jarním kole nedokázala bodovat

Jablonec - Fotbalisté Jablonce doma porazili nováčka z Brna 2:0 a dočkali se prvního vítězství a gólů v jarní části první ligy. Utkání 18. kola rozhodli v druhém poločase Lukáš Zoubele a Tomáš Čížek. Baumit, který v utkání navíc nastřelil tyč a břevno, porazil Zbrojovku pošesté za sebou a upevnil si třetí místo. Hosté naopak nebodovali v šestém z posledních sedmi zápasů. V neúplné tabulce jsou devátí.

Brno ještě před začátkem zápasu přišlo o svého nejlepšího střelce a kapitána Švancaru, jenž si při rozcvičce natáhl třísla. V základní sestavě ho nahradil Halaška. Ten byl i u první střely zápasu směrem na branku, ale z dálky jen mírně postrašil domácího gólmana Valeše. Jablonec byl od začátku aktivnějším týmem, lépe kombinoval a ve čtvrté minutě měl i první velkou šanci. Beneš z úhlu však trefil jen tyčku.

Po dvaceti minutách brněnský gólman Doležal včasným vyběhnutím zneškodnil šanci sprintujícího Čížka. Krátce po něm zamířil hlavou mimo jeho spoluhráč Pázler. Zimní ofenzivní posila z Dukly mohla ukončit bezgólový stav v závěru prvního poločasu, ale akci důrazného Čížka zakončila jen další hlavičkou do břevna. Domácí už nad svou smůlou museli kroutit hlavou, brankovou konstrukci totiž trefili dvakrát i před týdnem v severočeském derby s Libercem (0:1).

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Jablonec dominoval i od začátku druhého poločasu, ale obrana hostů jeho náporu vzdorovala. Po akci Zoubeleho a Kopice se dostal do zakončení střídající Hubník, ale z malého vápna přestřelil. Severočeši se přeci jenom dočkali vytoužené branky. V 62. minutě do šestnáctky poslal prudký centr Jablonský, brankář Doležal vyrazil míč před sebe, odkud ho Zoubele patičkou uklidil do branky.

Jablonec byl při chuti a další šanci měl vzápětí Novák, ale tváří v tvář Doležalovi neuspěl. Hlavičku Beneše po rohovém kopu pak z brankové čáry odvrátila obrana Brna. Domácí zvolnili a ke slovu se dostali také hosté, když v 77. minutě Kunc dalekonosnou ranou protáhl domácího Valeše.

Minutu před koncem pojistil domácí vedení druhým zásahem Čížek, který šel po chybě Zbrojovky od poloviny hřiště sám na branku a zkušeně obstřelil gólmana hostů. Ti už z Jablonce popáté za sebou odjíždějí bez bodu a vstřelené branky.

Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)

Branky: 62. Zoubele, 89. Čížek. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Mokrusch. ŽK: Kopic - Sus, Pernica, Brabec, Přerovský. Diváci: 2058.

Jablonec: Valeš - Rossi, Beneš, Novák -Zoubele, Vaněk (60. Piták), Loučka, Jablonský (73. Eliáš) - Kopic, Čížek - Pázler (54. Hubník). Trenér: Kotal.

Brno: Doležal - Husár, Pernica, Hyčka, Brabec - Lutonský (14. Kunc), Glaser (66. Přerovský), Sus, Zavadil - Škoda, Halaška (63. Traoré). Trenér: Čuhel.