Jihlavský kanonýr Tecl se začne připravovat s Plzní

Jihlava, Plzeň - Nejžhavější přestup české fotbalové zimy je na spadnutí. Vysočina Jihlava dala svému útočníkovi Stanislavu Teclovi souhlas, aby se začal připravovat s lídrem ligy Viktorií Plzeň. V následujících dnech kluby patrně přestup talentovaného střelce potvrdí smluvně.

Deset gólů v jedenácti podzimních zápasech první ligy učinilo z dvaadvacetiletého kapitána Vysočiny skutečně žhavé zboží na zimním přestupovém trhu. Předběžné signály o přesunu na západ Čech se teď začínají naplňovat. Stanislav Tecl totiž nastoupí na zimní přípravu v Plzni.

Tento krok znamená jediné, oba kluby se už přiblížily finální dohodě. „Dojednává se konečné znění smlouvy, která bude předběžně podepsána. Zatím bude na smlouvě chybět můj podpis, protože jsem ve Spojených státech,“ uvedl majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík.

Tecl zahájil přípravu s Plzní (zdroj: ČT24)

Podle odhadů by měla Plzeň za Tecla zaplatit asi dvacet miliónů korun. Mládežnický reprezentant by se tak rázem zařadil mezi nejdražší hráče v historii přestupů mezi českými kluby. 

Stanislav Tecl působil v Jihlavě (s krátkou odbočkou do Slavie) deset let. Loni debutoval v reprezentaci do jednadvaceti let a svými mimořádnými výkony se stal jedním z největších českých objevů fotbalového podzimu.