Nohejbalisté Modřic mají nakročeno ke dvanáctému finále v řadě

Modřice – Prvních pět semifinálových bitev zvládli vítězně sedminásobní nohejbaloví mistři z Modřic. Prohru nepřipustili ani jednou, v sérii nad Čelákovicemi vedou 1:0. V sobotu tak mohou na hřišti soupeře potvrdit postup do extraligového finále.

Pět zápasů, pět výher. Jednoznačnou záležitost udělali z úvodního semifinále s Čelákovicemi nohejbalisté Modřic. I když tři utkání urvali borci z Brněnska až ve třech setech, nezdá se, že by se letos v semifinále opakoval loňský vyrovnaný průběh, kdy se Modřice musely pro rozhodující bod ještě vracet na své hřiště. 

Rozhovor s trenérem Modřic Petrem Guldou (zdroj: ČT24)

Letošní neporazitelnost navíc ve dvouhře zatím neztratil modřický Jakub Mrákava. Zápas s Kolenským sice nezačal dobře a dlouho mu první letošní prohra hrozila, dokázal ale odvrátit několik mečbolů a přidal poslední pátý bod. „My se s Míšou Kolenským známe z reprezentace, takže je to mezi námi dost vyrovnané. On není razantní smečař na singlu, v tom je výhoda na mé straně, ale první set se mi nepovedl. Do čeho jsem kopnul, to jsem zkazil. Michal prakticky nechyboval. V třetím setu jsme se s trenérem dohodli na změně servisu, že budeme podávat spodem, a to pomohlo,“ popsal průběh klíčového duelu Jakub Mrákava.

Rozhovor s Jakubem Mrákavou (zdroj: ČT24)

Převahu Modřic dokumentuje i délka prvního klání. Pět výher domácí zvládli odehrát za necelé dvě hodiny. Proto i do odvety v Čelákovicích zamíří v roli jasného favorita. „Takhle jednoznačný výsledek jsme rozhodně nečekali, osobně jsem čekal mnohem větší odpor Čelákovic. Na hřišti soupeře to rozhodně nebude jednoduché, protože oni s tím jejich malým herním prostorem umí využít servisu. Nečeká nás tam lehká práce,“ krotil přílišná očekávání trenér Modřic Petr Gulda. 

Ve druhém extraligovém semifinále zatím vedou nohejbalisté Karlových Varů. Soupeře z Benešova zdolali 5:3. 

Výsledky prvního semifinále:

Müller, Kop - Kaděra, Plachý 2:1 (10:9, 9:10, 10:7)

Pelikán, Mrákava - Spilka, Kolenský (Vedral) 2:0 (10:7, 10:4)

Topinka, Pelikán, Kop - Kaděra, Plachý, Vedral (Flekač) 2:0 (10:7, 10:6)

Rosenberk, Pospíšil, Müller (Mrákava) - Spilka, Kolenský, Frank 2:1 (6:10, 10:6, 10:6)

Mrákava - Kolenský 2:1 (4:10, 10:3, 10:9)