Omlazený Zlín sází na Salače a vlastní naděje

Zlín – Skutečně drastické pouštění žilou zažil v letní pauze kádr házenkářek Zlína. Tým opustily největší opory – reprezentantky Poznarová, Růčková, Štěrbová a Salčáková. U družstva už definitivně skončil i trenér Aleš Kořínek, kterého nahradil Jan Salač.

Patrně s vůbec nejmladším kádrem v celé soutěži vstoupí do nadcházejícího interligového ročníku zlínské házenkářky. Po odchodu čtyř reprezentantek a změně trenéra jsou ambice týmu z Valašska spíše skromné, na rozdíl od loňského útoku na titul je letos hlavním cílem záchrana. „Samozřejmě je těžké odhadovat pořadí, dokud nejsou všechny soupisky definitivně uzavřené, ale to omlazení je radikální, takže se musíme na případné cíle dívat střízlivě,“ potvrdil spíše skromné ambice nový trenér Jan Salač.

Rozhovor s trenérem Janem Salačem (zdroj: ČT24)

Ten se na východ Moravy přesouvá přes celou republiku až z Liberce. V minulosti působil také v Písku, ve Slavii a u mládežnických reprezentací. Těmi prošla i velká část jeho nových svěřenkyň. Zlínská líheň pravidelně produkuje velké množství talentů, které teď budou muset po odcházejících oporách převzít zodpovědnost. „Určitě dostanou šanci holky, co nastupovaly hlavně za juniorku v první lize. Bude teď záležet hlavně na nich, jestli se příležitosti chytí,“ poznamenala jedna z mála zkušenějších hráček, brankářka Zuzana Mahďáková.

Dvojice Štěrbová-Salčáková odešla ze Zlína do Veselí nad Moravou, Pavla Poznarová zamířila do mistrovské Poruby a Petra Růčková bude v příští sezóně hrát za Most. Ztráta působí ještě citelněji při přepočítání na loňské interligové trefy, ze Zlína ke konkurenci odchází 427 gólů. Nejzkušenější hráčkou tak zůstane Michaela Budayová.

Zuzanu Mahďákovou bude ve vyrovnané brankářské dvojici doplňovat Michaela Dederlová. Poslední z loňského gólmanského tria – Dagmar Vyhlídalová narychlo odešla do Veselí nad Moravou, kde by měla nahradit Lenku Černou.

Vydáno pod