Kometa dlouho jen dotahovala, v prodloužení ale Zlín porazila

Zlín – Kometa Brno dokázala v letošní sezóně poprvé porazit regionálního rivala ze Zlína. V zápase přitom měli dlouho navrch domácí hokejisté. Kometě nakonec body přinesly dva góly Miroslava Holce.

Regionální derby slibovalo atraktivní podívanou. Poslední vzájemné měření sil skončilo v brněnské Kajot Areně hromadnou bitkou, která vyvolala mnoho emocí. Oba týmy měly navíc i kvůli postavení v tabulce o co hrát. Kometa po vydřeném vítězství na nájezdy proti Boleslavi konečně nakoukla do elitní desítky zajišťující předkolo play off, tomu by se chtěl určitě naopak vyhnout zatím šestý Zlín, který má ambice hrát rovnou čtvrtfinále. 

Zlín do zápasu vstoupil lépe, Čajánek už ve druhé minutě parádně uvolnil Kubiše, který do odkryté Trvajovy klece vsítil úvodní gól. Kometa si na vyrovnání počkala pouze sedm minut. Exzlínský Švrček vypálil od modré a jeho střelu do branky dorážel Holec. Zlínu poté ještě nebyla uznána branka dosažená vysokou holí, a tak první třetina skončila nerozhodně.

Zlín - Kometa

I v druhé části se jako první mohli radovat Berani. Köhler s Finsterlem se sice před Trvajovou brankou nejdříve málem srazili, druhý jmenovaný pak ale puk za záda brněnského brankáře přece jen dostal. Zlín Kometu i ve zbytku druhé třetiny přestřílel, další gól už ale ani do jedné brány nepadl. „Bylo důležité, že od poloviny zápasu jsme měli na ledě převahu. Nedostávali jsme se sice do vyložených šancí, ale skóre bylo neustále otevřené. V zápase proti Zlínu jsme po dlouhé době měli i štěstí,“ shrnul asistent trenéra modrobílých Lubomír Oslizlo.

Červené světlo se znovu rozsvítilo až v padesáté minutě. Jakub Sedláček nezpracoval puk v lapačce a Tomáš Svoboda vstřelil vyrovnávací gól. Na následujících deset minut se střelci opět odmlčeli a zápas dospěl do prodloužení. „Do utkání jsme vstoupili lépe než soupeř, ale hodně brzo jsme dostali vyrovnávací branku. Od poloviny zápasu jsme se dostali do útlumu, Kometa se zvedla a začala lépe bruslit, my jsme se naopak začali propadávat, takže se nakonec muselo rozhodovat až v prodloužení,“ popsal chyby Beranů zlínský asistent trenéra Josef Turek.

V něm ukázali více chuti do hry Brňané a Sedláčka několikrát ohrozili. Aktivita se jim nakonec vyplatila, Miroslav Holec pohotovou střelou po efektní otočce zlínského brankáře překonal a rozhodl, že dva body si odvezou modrobílí. „Myslím, že jsme měli i na tři body, nedávali jsme vyložené šance, já sám jsem za stavu 1:0 pro Zlín mohl vyrovnat už mnohem dříve a mohli se trápit oni. Ale je dobře, že nakonec máme dva body zvenku a teď musíme zase vyhrávat doma,“ zhodnotil zápas Miroslav Holec.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly a nahrávky: 2. Kubiš (Čajánek), 24. Köhler (Finsterle) - 10. Holec (Švrček), 50. T. Svoboda (Divíšek, Balej), 64. Holec.

Rozhodčí: Minář, Björk (Švéd.) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5893.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, Finsterle.

Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Kadela - Dlouhý, Čermák, Jaroslav Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, Zohorna - Holec, Petrovický, Erat - Balej, Koreis, Křivohlávek.