Fotbalisté Slovácka se budou na jaro připravovat v lese i na lyžích

Uherské Hradiště – Jediný prvoligový fotbalový klub v regionu v pondělí odstartoval přípravu na jarní část sezóny. V ní bude chtít 1. FC Slovácko navázat na úspěšný podzim, po kterém mu s třiadvaceti body patří příjemná osmá příčka.

Pokud někdo z fotbalistů Slovácka během vánočních svátků dietně zhřešil, pondělní zahájení přípravy si asi příliš neužil. Hráče čekal osmdesátiminutový výběh lesy v okolí Uherského Hradiště. Od úterý už budou svěřenci trenéra Miroslava Soukupa polykat tréninkové dávky hlavně na lyžařských tratích v Novém Městě na Moravě. „Přešli jsme už i na bruslařský styl, který většina hráčů velmi dobře zvládá a je pro ně přirozenější a lehčí než klasika,“ vysvětlil Soukup, který na lyžařskou přípravu vsadil už i v loňské sezóně.

Od neděle začne fotbalistům i oblíbenější část přípravy. Herní dovednosti budou moci oprášit v zimní Tipsport lize, do které vstoupí zápasem proti brněnské Zbrojovce. Ve skupině D je dále čekají týmy Jihlavy, Znojma, Zlatých Moravců a Olomouce. Přípravu zakončí Slovácko soustředěním v Turecku.

Tým z Uherského Hradiště vstoupil do přípravy s prakticky stejným kádrem, se kterým odehrál podzimní část. Chyběl jen zraněný Fujerík, družstvo naopak rozšířili dorostenci Kovář, Čtvrtníček a Trávník. „Věřím tomu, že všichni využili Vánoc k odpočinku a budou mít chuť začít znovu pracovat,“ řekl Soukup. 

Z osmého místa ztrácí Slovácko po podzimu jen čtyři body na pátou příčku, která byla v sezóně 2003/2004 dosavadním maximem v historii moravského klubu. K překonání rekordu bude muset ale Slovácko zlepšit hlavně produktivitu. V šestnácti zápasech vstřelilo stejný počet gólů, nejlepším střelcem družstva je se čtyřmi brankami David Pavelka.