Stý gól Dukly padl na Horáckém zimním stadionu hned dvakrát

Jihlava – Vidina jubilejního stého gólu Dukly v letošní sezóně přitáhla do ochozů Horáckého zimního stadionu přes tisíc diváků, což byla paradoxně nejslabší letošní návštěva, která ale nakonec viděla očekávanou branku hned dvakrát. Pokus číslo jedna se odehrál v režii Čachotského, který vstřelil gól ve stejnou chvíli, kdy skončila třetina, a rozhodčí branku nakonec neuznali. Pokus číslo dvě a tentokrát uznanou stou trefu Dukly si připsal stejně jako vloni Roman Maliník. Dukla porazila Benátky nad Jizerou 4:1.

Souboj čtvrtého a pátého celku prvoligové tabulky nabídnul v první třetině opatrný hokej, hráči obou týmů se řídili radou trenérů neudělat první chybu. Jihlava se ale zřejmě bála víc, protože nedůraznou domácí obranu potrestal ve dvanácté minutě Josef Skořepa, který po Víškově vyražené střele dotlačil puk do sítě. „Ty začátky máme takové vlažné, to se nám letos stalo už několikrát, nedokážeme si přihrát, vystřelit, než se dostaneme do tempa, tak to trvá,“ potvrdil jihlavský útočník Tomáš Čachotský.

Ve druhé třetině vjel ale na led poloprázdného stadionu oživený domácí tým. Hned po osmatřiceti vteřinách hry využila Dukla přesilovku, když Tomáš Kolafa překonal Vošvrdu od modré a vyrovnal na 1:1. Domácí pak benátského brankáře ostřelovali, co to šlo. Středočeši dostali šanci dostat utkání na svou stranu ve více jak minutu trvající přesilové hře pět na tři, Dukla jim ale nedovolila téměř vystřelit na branku.

Jihlava smetla Benátky nad Jizerou no comment (zdroj: ČT24)

Klíčový okamžik zápasu se odehrál v závěru druhé třetiny. Hodek přihrával volnému Čachotskému, který zakončil do prázdné branky ve stejnou chvíli, kdy skončila třetina. Diváci i hráči Dukly očekávaný stý gól už slavili, když jejich radost zkazili rozhodčí. Ti nakonec své původní rozhodnutí změnili a branku neuznali. „Moc to nechápu, jsem si jistý, že to tam padlo ještě před koncem třetiny. I na videu gól naši trenéři jasně viděli, ale tak aspoň ušetřím,“ nedělal si těžkou hlavu Čachotský.

V závěrečném dějství Jihlava už jasně dominovala. V padesáté minutě proměnil svou sólovou jízdu blafákem Roman Maliník, který zvýšil na 2:1, a stejně jako vloni si právě jihlavský útočník připsal na své konto stou branku Dukly. „My jsme se o tom s klukama ještě včera bavili, že by to byla náhoda, kdyby to tam padlo mně, ale stalo se a budu muset teď nějakou tu tisícovku vypustit,“ neskrýval radost Maliník.

Na 3:1 zvyšoval trefou do horního růžku kapitán Hodek a na konečných 4:1 gólem do prázdné branky upravil Čachotský, který tak ze zápasu neodešel s prázdnou. Jihlava tak navýšila svůj náskok na čtvrté pozici právě před Benátkami už na jedenáct bodů.

HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 21. Kolafa (Malena, Hubáček), 50. Maliník (Petráček, Bezděk), 54. Hodek (Hubáček), 59. Čachotský (Hubáček, Hodek) - 12. Skořepa (Víšek, Klimt). Rozhodčí: Würtherle - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1082. Střely na branku: 37:31.

Sestavy:

HC Dukla Jihlava - Novotný - Malena, Kaláb, Dobrovolný, Kolda, Grundmanis, Kolafa, Petráček - Hodek, Hubáček, Čachotský - Vysloužil, Maliník, Bezděk - Karpov, Domin, Jeslínek - Polcar

HC Benátky nad Jizerou - Vošvrda - Pavlů, Vitásek, Říha, Jaroměřský, Vála, Pabiška, Niko - Víšek, Skořepa, Klimt - Jonák, Král, Skalický - Kopic, Vařecha, Jech - Vlach

Olomouc ukončila výhrou až při nájezdech vítěznou šňůru Chomutova

Souboj třetí Olomouce s druhým Chomutovem, který měl před vstupem do zápasu před Hanáky náskok devíti bodů, musely rozhodnout až nájezdy. Kohoutům se nedaří venku, doma ale v posledních třech zápasech plně bodovali, ze šesti posledních utkání si tak i díky výsledku 4:3 po samostatných nájezdech proti Chomutovu připsali pátou výhru. Hrdinou v dresu Mory byl nejproduktivnější hráč večera Michal Pšurný, který si připsal v utkání tři body i proměněný nájezd. Olomouc tak přerušila neuvěřitelnou sérii deseti vítězství Pirátů v řadě, Chomutov tak na ledě Mory nevyhrál už pětkrát po sobě. „Naštěstí jsme se zvedli, dvě třetiny jsme odehráli dobře a nakonec to bylo utkání se šťastným koncem pro nás. Chomutov má dobré útočníky, hraje dopředu, za dva body jsme určitě rádi,“ byl rád Pšurný.

Utkání Olomouc - Chomutov (zdroj: ČT24)

HC Olomouc - Piráti Chomutov 4:3 po sn. ((0:1, 2:2, 1:0 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Ministr (Selingr, Pšurný), 33. Bartoň (Pšurný, Řípa), 58. Pšurný (Kolouch, Kucsera), 65. Kolouch - 1. Kraft (Hruška, Hanuljak), 34. Procházka (Grof, Gajovský), 34. Sikora (Ondřej, Hafenrichter). Rozhodčí: Horák - Guth, Rittich . Vyloučení: 6:2 . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 1034. Střely na branku: 38:34.

Sestavy:

HC Olomouc: Žigárdy (Kašík) – Staněk, Mikel, Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Horák O., Nedbálek, Kotvan – Kucharczyk, Ministr, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Herman, Zbořil – Rác, Kolouch, Kucsera

Piráti Chomutov: Hanuljak (Matoušek) – Palin, Pulpán, Grof, Mrázek, Rutta, Jillson, Bartejs, Havíř – Hruška, Kraft, Hřebejk – Seman, Gajovský, Procházka – Ondřej, Sikora, Hafenrichter – Helminen, Lapšanský, Hromas

Třebíč promarnila šanci dotáhnout se na Litoměřice

Krátkou sérii dvou výher Třebíče přeťaly Litoměřice, které Horáckou Slavii rozstřílely na domácím stadionu 8:2. Kat v dresu soupeře – Marek Loskot nasázel Hrubcovi hned čtyři góly, když dokázal ve druhé třetině vstřelit během čtyř minut hattrick. Za Třebíč skórovali Milan Přibyl a Lukáš Finsterle. Třebíč tak ani při třetím měření sil v letošní sezóně nedokázala proti Litoměřicím bodovat. Tentokrát ale promarnila i šanci dotáhnout se na svého soka a v tabulce klesla na předposlední příčku.„V dnešním utkání někteří naši hráči situaci na ledě nezvládli a domácí toho využili. V naší hře byly obrovské chyby a střídalo se to s pasážema, kdy jsme hráli vcelku dobře. Pak někdo z hráčů cosi vymýšlel, co do hry nepatřilo, a z toho pramenily chyby. Když dostáváte takovou sprchu, pak nestačíte se soupeřem ani bruslit. Ve druhé třetině jsme sice měli šance, ale nic jsme neproměnili,“ zhodnotil výsledek trenér Třebíče Radek Novák. 

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Lenc (Šinágl, Gengel), 14. Loskot (Novák, Belay), 16. Loskot (Novák, Belay), 19. Loskot (Novák, Přikryl), 27. Horčička (Boháč), 33. Hlusička (Lenc, Kříž), 50. Horčička (Slížek), 60. Loskot (Martinka, Drábek) - 12. Přibyl (Havlíček, Stejskal), 56. Finsterle (Stejskal). Rozhodčí: Schmejkal - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1110. Střely na branku: 45:36.

Sestavy:

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Martinka, Drábek, Gula, Boháč, Kříž, Evan, Dudáš, Vobořil - Loskot, Belay, Novák - Horčička, Slížek, Hašek - Lenc, Šinágl, Gengel - Tůma, Hlusička, Kafan

SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kania, Brož, Míka, Dietz, Kadela, Sláma, Sobotka - Čech, Dolníček, Dočekal - Burian, Havlíček, Stejskal - Přibyl, Finsterle, Heřman - Vítek, Kovalský, Vondráček

Do vánoční přestávky zbývají odehrát ještě dvě kola. Třebíč čekají souboje s Šumperkem a Pískem. Jihlava se bude snažit bodovat proti Havlíčkovu Brodu a Chomutovu. Olomouc se postaví proti Ústí nad Labem a Mostu.