Snímky z Brna na festivalu Finále Plzeň

Právě dokončený televizní film Osmy, první díl ze seriálu Kriminálka Staré Město II, dokumenty Počátky, Show!, Kauza Cervanová a další pořady prezentují brněnské studio České televize na aktuálně probíhajícím 27. ročníku festivalu Finále Plzeň.

Z brněnského studia soutěží snímky Zázrak, Kateřina Šedá: Jak se dělá mýtus, díl Stanislav Gross – Upřímně z cyklu Expremiéři, Kauza Cervanová, Mých posledních 150 000 cigaret, Show!, první díl koprodukčního krimiseriálu Kriminálka Staré Město II a pohádkový příběh Šťastný smolař.

Festivalová předpremiéra čeká film Osmy, který loni na podzim natočil v Brně režisér Jiří Strach. Černá komedie z období normalizace se na obrazovkách objeví zřejmě letos na podzim.

Plzeňská prestižní přehlídka toho nejlepšího a nejzajímavějšího z dokumentů a českých celovečerních hraných filmů má letos několik novinek. O hlavní cenu, Zlatého ledňáčka, soutěží nejen české, ale i slovenské snímky. Pořadatelé navíc připravili novou soutěž televizních formátů ve dvou žánrových kategoriích: dramatická a komediální tvorba.