TÉMA

ZZN Pelhřimov

V kauze Čapí hnízdo by příští týden mohl zaznít rozsudek, obhajoba navrhla nového svědka

V kauze Čapí hnízdo by příští týden mohly zaznít závěrečné řeči, vyloučit nelze ani vyhlášení rozsudku. ČT to řekl Adam Wenig, mluvčí Městského soudu v Praze, který příští středu případ po zrušení osvobozujícího verdiktu znovu otevře. Obhájce obžalovaného expremiéra Andreje Babiše (ANO) navrhl výslech nového svědka Tomáše Kohoutka. Jde o bývalého člena představenstva firmy, od které Babišovi příbuzní získali akcie Farmy Čapí hnízdo. Obžalobě čelí i Babišova někdejší poradkyně Jana Nagyová, oba vinu odmítají.
5. 2. 2024|

Babiš i Nagyová podle svědka věděli, že na státní dotaci na Čapí hnízdo nemají nárok

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) i jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová podle čtvrteční svědecké výpovědi podnikatele Jana Bareše věděli, že nemají nárok na dotaci od státu na stavbu areálu Čapí hnízdo. Někdejší předseda vlády mu podle jeho slov prý řekl, že to Nagyová „zařídí“. Muž, který na projektu působil jako technický zástupce investora, to ve čtvrtek uvedl u hlavního líčení v případu, ve kterém Babiš s Nagyovou čelí obžalobě z dotačního podvodu.
29. 9. 2022|

Babišova dcera, žena i její bratr odmítli vypovídat. Expremiérův syn naopak promluvit chce

Manželka expremiéra Andreje Babiše (ANO) Monika využila svého práva nevypovídat. Svědčit měla ve středu u pražského městského soudu v kauze kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo, ve které je stíhán její muž a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová). Vypovídat odmítli i další předvolaní svědci – bratr Babišové Martin Herodes, expremiérova dcera z prvního manželství Adriana Bobeková a Luděk Kalivoda, jenž patřil do tehdejšího představenstva Farmy Čapí hnízdo. V pátek chce naopak přijet o případu hovořit syn bývalého předsedy vlády Andrej Babiš mladší.
14. 9. 2022Aktualizováno14. 9. 2022, 15:22|