TÉMA

Záda

Léčbu bolesti podstupuje v Česku čím dál širší spektrum pacientů, většinu z nich trápí chronické obtíže se zády

Dvě třetiny pacientů na specializovaných pracovištích pro léčbu bolesti tvoří lidé, které trápí chronické obtíže se zády. Často je trápí degenerativní onemocnění páteře nebo revmatoidní artritida. Zároveň ale přibývá i onkologických pacientů nebo lidí s bolestmi souvisejícími s psychikou, zejména u mladých.
6. 4. 2024|

Soukromou kliniku vyměnili za frontovou linii. Fyzioterapeuti pomáhají ukrajinským vojákům

Ruská agrese na Ukrajině už si vyžádala tisíce obětí. Mezi hlavní ohniska bojů v Donbasu dlouhodobě patří okolí Bachmutu, kam podle britské rozvědky posílá Moskva další jednotky. Tamější zákopová válka se i proto stále více podepisuje na fyzické kondici ukrajinských vojáků. O její zlepšení usilují mimo jiné zakladatel skupiny frontových terapeutů Oleg Ševcov a fyzioterapeut Serhij Ivanov, s nimiž natáčel zpravodaj ČT David Miřejovský.
18. 4. 2023|

Britská královna ze zdravotních důvodů zrušila účast na ceremonii k uctění padlých vojáků

Britská královna Alžběta II. se ze zdravotních důvodů nezúčastní tradiční ceremonie k uctění vojáků padlých ve světových válkách. Oznámil to Buckinghamský palác, podle něhož má panovnice problémy se zády. Listopadová vzpomínka na padlé britské vojáky patří k nejdůležitějším událostem v kalendáři královny a členů královské rodiny.
14. 11. 2021|