TÉMA

Večerník

30 let zpět: Restaurace Praha napravovala reputaci na Expu 92

Československý pavilon na světové výstavě Expo 92 ve španělské Seville vyvolával mezi veřejností rozpačité dojmy. Reputaci naopak napravovala Restaurace Praha, která už excelovala na několika minulých výstavách a pokaždé byla výbornou vizitkou. V Seville na československou gastronomii přilákala denně až šest set lidí.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
28. 5. 2022|

30 let zpět: Jmenování prvního rektora Slezské univerzity v Opavě

V opavském Minoritském klášteře se před 30 lety uskutečnila slavnostní inaugurace prvního rektora Slezské univerzity. Prezident republiky Václav Havel jmenoval do akademické funkce profesora Martina Černohorského, mezinárodně uznávanou osobnost v oblasti fyziky.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
27. 5. 2022|

30 let zpět: Cesta za znalostmi o Británii

V Plzni ve Valdštejnském domě před 30 lety otevřelo Centrum britské rady s cílem rozšířit všeobecné vědomosti o Velké Británii a zapojit se do spolupráce se školami a univerzitami. Samotná cesta k dokončení prostor centra však nebyla jednoduchá.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
26. 5. 2022|

30 let zpět: Tepelná izolace ze starého papíru

I tepelná izolace může být z ekologického a zdravotnického hlediska absolutně nezávadná. Firma Azteco začala vyrábět široce použitelné výrobky ze starého papíru, což přineslo několik výhod v podobě úspory energie a ekologie.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
30. 4. 2022|

30 let zpět: Teletextová novinka pro zdravotníky a zdravotnická zařízení

Teletextové vysílání České televize začalo nově sloužit také soukromým lékařům a zdravotnickým zařízením. Díky nové službě se aktuálně a rychle dozvěděli, jaké byly zrovna platné zákony nebo také nabídky firem zaměřených na farmakologii a přístrojovou techniku.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
28. 4. 2022|

30 let zpět: Kulaté výročí pivovaru Zubr

Přerovský pivovar Zubr si před třiceti lety připomínal 120 let od položení základního kamene tehdejšího prvního moravského pivovaru se sladovnou. Zubr byl tehdy dodáván kromě tuzemska také zákazníkům na Slovensko, do Polska, Maďarska a Německa. A proč je ve znaku pivovaru zrovna zubří hlava?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
27. 4. 2022|