TÉMA

Uhynutí

Běluhu, která byla údajně ruský špion, nalezli mrtvou

Běluha Hvaldimir, o které se spekulovalo, že jde o špiona ruského námořnictva, byla o víkendu nalezena mrtvá u norských břehů. S odvoláním na neziskovou organizaci, která velrybu sledovala, o tom v pondělí informovala agentura Reuters.
2. 9. 2024|

Masivní úhyn supů tvrdě dopadl na Indy, na nemoci zemřelo až půl milionu lidí

Supi v Indii v minulosti patřili mezi hojně se vyskytující druhy ptáků. Bylo běžné, že kroužili nad skládkami či hledali mršiny krav. Někdy vyděsili piloty letadel, když je při startu nasály motory. Ale je to už více než dvacet let, co supi indičtí začali ve velkém hynout kvůli léku určenému pro krávy, píše britská BBC. Jejich úbytek následně tvrdě zasáhl i lidskou populaci.
29. 7. 2024|

Při požáru stájí na pražském Císařském ostrově uhynulo osm koní

Osm koní uhynulo v úterý odpoledne při požáru stájí na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Lidé při požáru zraněni nebyli, řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
11. 4. 2023|

Německé policii se přihlásily ženy, které zřejmě způsobily požár pavilonu opic

Po požáru pavilonu opic v zoologické zahradě v západoněmeckém Krefeldu se policii přihlásily tři ženy, které o silvestrovské noci vypustily létající lampiony. Na tiskové konferenci to oznámil místní státní zástupce, uvedla agentura DPA. Při neštěstí v zoo zahynuly přes tři desítky zvířat včetně orangutanů, goril a šimpanzů.
2. 1. 2020|