TÉMA

Sony World Photography Awards

Fotograf zvítězil v prestižní soutěži se snímkem, který vytvořila umělá inteligence

Německý fotograf Boris Eldagsen zvítězil v jedné z kategorií soutěže Sony World Photography Awards, kterou organizátoři označují za jedno z nejvýznamnějších fotografických klání roku. Ocenění za svou fotografii však odmítl převzít a chvíli poté prozradil, že snímek zcela vytvořila umělá inteligence (AI), napsal server ITV News.
18. 4. 2023|

Sony World Photography Awards 2021 vyhrál portrétní soubor Na vrcholu

Královny kovbojky, Věčné loviště nebo Oslava staveniště jsou názvy fotografií, které zaujaly porotu mezinárodní fotografické soutěže Sony World Photography Awards 2021. Z několika tisíc snímků v sekci profesionálních fotografů vybrali porotci třicet finalistů v deseti kategoriích. Celkový vítěz soutěže a výherce prestižního titulu Photographer of the Year 2021 byl vyhlášen 15. dubna tohoto roku. Stal se jím Craig Easton se sérií snímků nazvanou Na vrcholu. Porota ocenila i sérii českého fotografa Tomáše Vocelky, který získal první místo v kategorii Architektura.
20. 4. 2021|

Grilování na Měsíci a Královny kovbojky. Fotografická soutěž Sony World Photography Awards zná finalisty

Na vrcholu, Pohled zevnitř a Město v oblaku prachu jsou názvy fotografií, které vybrala do finále porota letošního ročníku Sony World Photography Awards. Galerie prezentuje snímky profesionálů, které dosáhly na nominaci v kategoriích Portrét, Kreativní fotografie, Životní prostředí. O vítězi soutěže bude jasno 15. dubna.
1. 4. 2021|

Psí krematorium a lidé budoucnosti. Fotografická soutěž Sony World Photography Awards zná finalisty

Tichá sousedství, Věčné loviště a Oslava staveniště jsou názvy fotografií, které vybrala do finále porota letošního ročníku Sony World Photography Awards. Galerie prezentuje snímky profesionálů, které dosáhly na nominaci v kategoriích Architektura, Krajina, Portfolio a Sport. Další soutěžící představí web ČT24 v následujících dnech. O vítězi bude jasno 15. dubna.
31. 3. 2021|

Surová příroda i bejrútský výbuch. Fotografická soutěž Sony World Photography Awards zná finalisty

Červené palačinky, Mořské kapky a Těkavé zájmy jsou názvy fotografií, které vybrala do finále porota letošního ročníku Sony World Photography Awards. Galerie prezentuje snímky profesionálů, které dosáhly na nominaci v kategoriích Dokument, Příroda a Zátiší. Další soutěžící představí web ČT24 v následujících dnech. O vítězi bude jasno 15. dubna.
30. 3. 2021|

„Fotím spíš přes pocity,“ říká Tomáš Vocelka nominovaný za fotografie z krematoria pro mazlíčky

Český fotograf Tomáš Vocelka se dostal mezi finalisty jedné z nejvýznamnějších fotografických soutěží Sony World Photography Awards. Nominován je v kategorii architektura za sérii ze zvířecího krematoria Věčná loviště, které na Kladensku navrhlo studio architekta Petra Hájka.
3. 3. 2021|

Sony World Photography Awards 2020 vyhráli gepardi a plast v oceánu

Demolice chladicích věží jaderné elektrárny, protesty v kolumbijském Medellínu nebo rybka lapající po dechu v plastovém pytlíku. Soutěž Sony World Photography Awards 2020 zná své vítěze. V celkem deseti kategoriích se utkalo přes sto fotografů. Celkový vítěz soutěže a výherce prestižního titulu Open Photographer of the Year bude vyhlášen 9. června tohoto roku.
15. 4. 2020|

Ve světové fotosoutěži Sony zvítězila česká fantazie Martina Stranky

Největší a nejprestižnější fotografická soutěž na světě Sony World Photography Awards oznámila vítěze deseti kategorií v sekci Open otevřené profesionálům i amatérům z celé planety a také 62 národních vítězů z jednotlivých zemí. V kategorii Creative Open zaujal porotu svou fantazií nejvíce vítěz českých fotografů Martin Stranka. Snímky do soutěže poslali fotografové ze 195 zemí a teritorií. Celkový vítěz a fotograf roku kategorie Open i Professional bude oznámen 17. dubna.
26. 2. 2019|