TÉMA

Sobotín

Při lokální povodni na Uničovsku a Šumpersku byl nalezen jeden mrtvý člověk, další se pohřešuje

Po lokálních povodních se pohřešuje 74letá žena z Oskavy na Šumpersku, policie po ní pátrá. Jeden člověk při povodních zemřel, byl z oblasti Šumvaldu, uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Zejména východ země zasáhly v neděli odpoledne silné bouřky doprovázené intenzivními srážkami a kroupami.
7. 6. 2020Aktualizováno8. 6. 2020, 08:30|

Obce na Olomoucku patří v péči o památky mezi nejlepší. V Moravskoslezském kraji pokulhávají

V Olomouckém kraji se za uplynulý rok podařilo opravit pět významných památek, region tak patří mezi nejúspěšnější v záchraně pamětihodností. Naopak v Moravskoslezském kraji se ve stejném období nepodařilo zachránit ani jednu památku. Napříč celým Českem ale mají všechny kraje větší počet chátrajících objektů než těch obnovených.
23. 6. 2019|

Ski areály postupně ukončují sezonu. Poslední možnost si o víkendu zalyžovat nabízí Ještěd nebo Černý Důl

Lyžařská sezona na českých horách pomalu končí. Menší areály už kvůli holým svahům zavřely, nebo nastartují vleky naposledy tento víkend. Poslední možnost si zalyžovat nabízí třeba Ještěd. Kvůli teplému počasí končí sezona i na středočeském Šibeničním vrchu, v krkonošském Černém Dole nebo v Sobotíně v Jeseníkách. Velké areály ale mají sněhových zásob dost a chystají se provoz udržet až do konce března nebo začátku dubna. Lákají nejen na posezonní ceny, ale i různé kulturní akce a soutěže.
15. 3. 2019|